BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  MEDYA

Kertenkeleyi bırak Zaman yazarına bak

Yazar Turguy Güler, Kertenkele dizisini hedefine koyan cemaate, Zaman yazarı İhsan Yılmaz'ın ilginç açıklamalarıyla yanıt verdi.

Abone ol

Yazar Turgay Güler, Erdoğan'ın içki düzenlemesi yaparken Kuran’dan ayet okumasını eleştiren Zaman yazarı İhsan Yılmaz'ı hedef aldı.

Dini değerleri aşağıladığı iddiasıyla cemaatin tepki gösterdiği ATV'nin Kertenkele adlı dizisi polemik konusu oldu.

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler'e göre cemaat, Hz. Muhammed'in kamyonet kasasına bindirildiği STV dizisi Şefkat Tepe'nin rövanşını almak istiyor.

Peki cemaatin gündeminden düşmeyen Kertekenle dizisi nasıl? Dizide imamın hırsız ve çapkın olarak sunulması eleştiriliyor.

"Kertenkeleyi bırak İhsan’a bak!" başlıkllı yazısında Güler, dizinin başka bir yapımdan esinlendiğini kabul ediyor. Cemaatin diğer suçlamalarına ise böyle yanıt veriyor:

İLERLEYEN BÖLÜMLERDE ORTAYA ÇIKACAK

"Diziye konu olan hikâye, hastaneye kaldırılan bir mahkûmun, firar etmek için aynı odada yatan imamın cübbe ve sarığını çalmasıyla başlıyor.
İmamların aşağılanması, rencide edilmesi zinhar doğru değil.
Yapımcısının da işaret ettiği gibi dizinin ilerleyen bölümlerinde bunun böyle olmadığını şüpheye gerek kalmaksızın görmek mümkün olacak."

İHSAN YILMAZ İMAM HATİPLİLERİ RENCİDE ETTİ

Cemaatin dini değerlerin rencide edildiği iddiasına değinen yazar, Türkiye’yi ABD’ye şikâyet eden Fatih Üniversitesi öğretim üyesi aynı zamanda cemaat yazarı İhsan Yılmaz'ı hatırlatarak cevap veriyor:

"İhsan Yılmaz’ın İmam Hatiplileri rencide eden konuşmasına söyleyecek bir sözleri var mı?
Öyle ya savundukları imamlar bu okullardan yetişmedi mi?
İhsan Yılmaz, ABD’deki bir forumda yaptığı o konuşmada Kuran’ın referans alınmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiriyordu.
Batmış!
Neymiş efendim, Erdoğan içki düzenlemesi yaparken Kuran’dan ayet okumuş?
“Muhterem” bundan rahatsız!
Seküler bir hayat tarzını savunuyor.
Daha neler neler?
Keşke bu rezilliğin altında imzanız olmasaydı da bir “Kertenkele” dizisi de siz çekseydiniz. "