BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  DÜNYA

Kerry'den Trump için flaş açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Trump ile Cruz'un Müslümanlara yönelik açıklamaları için "Amerika'da olanlara kimse inanamıyor" dedi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den aday adayları Trump ile Cruz'un Müslümanlara yönelik açıklamalarına ilişkin, "Bu olanlar ülkemiz adına bir mahcubiyettir" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CBS televizyon kanalında yayınlanan ‘Halkla Yüzleşmek' programında, ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için yarışan Ted Cruz ile Donald Trump'ın, Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Müslümanları hedef almasına ilişkin konuştu. 

Gittiği ülkelerdeki liderlerin, ABD'deki Müslüman karşıtı söylemi sık sık gündeme getirdiğini ifade eden Kerry, şöyle konuştu:

"Gittiğim her yerde, görüştüğüm bütün liderler Amerika'da ne oluyor diye soruyor. Kimse inanamıyor. Bu durum, bizim istikrarımızın dengesi hakkında insanları rahatsız ediyor. Belli bir aşamada bu olanlar ülkemiz adına bir mahcubiyettir."

BRÜKSEL'DEN SONRA CRUZ VE TRUMP NE DEDİ?

Teksas Senatörü Cruz, Brüksel'deki terör saldırılarının ardından ABD'de Müslümanların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde güvenlik güçlerinin devriye gezmesi ve güvenliği sağlaması gerektiğini savunmuştu.

Trump ise, "Açıkçası Müslümanlarla problemimiz var. Bu saldırıların İsveçli insanlar tarafından yapılmadığını size söyleyebilirim. Akıllı olmak zorundayız. Camilere göz atmalıyız, oralarda olup bitenleri incelemeliyiz. Devam eden hastalıklı bir problem var" demişti.