BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Kerry'den Rusya'ya 'derhal durdur' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Suriye'de hedef gözetmeksizin saldırı yaptığını ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin bu bombardımanlarda hayatını kaybettiğini söyledi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ve Esed rejimini uyardı. Kerry, her iki ülkenin sivilleri bombalamayı derhal durdurması gerektiğini söylerken, yaralıları kurturmaya çalışanların da öldürüldüğünü söyledi.

John Kerry, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile Dışişleri Bakanlığında düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Rusya'nın sivil ayrımı yapmadan kör bomba kullanarak hedef gözetmeden bombalama yaptığını söyleyen Kerry, bu saldırılarda çok sayıda kadın ve çocuğun da aralarında bulunduğu sivillerin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

''DÖNÜP YARALILARI KURTARANLARI ÖLDÜRÜYORLAR''

Hastanelerin ve sivillerin konakladığı yerlerin vurulduğunu dile getiren Kerry, ''Bazı durumlarda bir yer bombalandıktan sonra işçiler yaralıları kurtarmak için olay yerine geldiğinde uçaklar geri dönüp yaralıları kurtaranları da öldürüyorlar. Bu son bulmalı'' ifadelerini kullandı.

Kimsenin bu durumu yeterince sorgulamadığını kaydeden Kerry, bu durumun ''masadan uzak durarak veya meseleye dahil olmayarak'' çözülemeyeceğini belirtti.