BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
HABER /  DÜNYA

Kerry'den flaş Türkiye açıklaması!

Kerry, IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin cephe hattında olacağı konusunda söz verdiğini söyledi.

Abone ol

Forumda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye'nin IŞİD terörüyle mücadelenin ön cephelerinde yer alacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin eşbaşkanlık ettiği Terörle Mücadele Küresel Forumu'nun beşincisi New York'ta yapıldı.

Forum'da Kerry, "Türkiye bu koalisyonun büyük bir parçası ve bu çabanın ön cephelerinde yer alacak" dedi.

"Türkiye'nin başlarda, IŞİD'in elindeki rehineleri (Musul Başkonsolosluğu çalışanları) nedeniyle zorluklar yaşadığına" işaret eden Kerry, "Ancak bu meselenin şimdi çözülmesiyle birlikte, Türkiye, (IŞİD'e karşı) başarıyı garanti etmek için bizimle beraber ilave çabalar yürütmeye hazır. Türkiye'ye bu istekliliğinden dolayı çok minnettarız" diye konuştu.

IŞİD'in hiçbir sınır tanımayan, yasadışı fonlar ve yabancı savaşçıların akışıyla beslenen bir örgüt olduğunu kaydeden Kerry, sadece güvenlik tedbirlerinin sorunu çözmeye yetmeyeceğini, örgüte katılan yabancı savaşçıların vizelerinin iptal edilmesi, örgütün fon kaynaklarının kesilmesi gibi somut taktiksel adımlar atmaları gerektiğini dile getirdi.

Meselenin, "sadece birkaç gün sürecek birkaç saldırı" olmadığının altını çizen Kerry, bunun uluslararası toplumun bütünlüğü ve işbirliğini, ortak bir stratejiyi gerektirecek daha kapsamlı bir konu olduğunu belirtti.