BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,29
HABER /  GÜNCEL

Kerry: IŞİD konusunda Türkiye ile görüş ayrılığımız yok

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'e karşı mücadele konusunda Ankara ve Washington arasında herhangi bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi. Kerry, "Türkiye atacağı adımların zamanlamasını kendisi tayin edecek" dedi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı mücadele konusunda Ankara ve Washington arasında herhangi bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Paris'te görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kerry, "Türkiye kendi rolünün zamanlamasını kendisi tayin edecek" dedi.

Beyaz Saray'da ise ABD'li yetkililer IŞİD karşıtı koalisyona destek veren ülkelerin temsilcileriyle izlenecek olan askeri stratejinin çerçevesini değerlendirmek üzere biraraya geliyor.

Türkiye'nin de katılacağı toplantılar öncesinde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Türkiye'nin üstlenebileceği roller konusunda görüşmelerin olacağı ifade edildi.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, özellikle Türkiye'deki askeri üslerin düzenlenen hava saldırılarında kullanılması konusunu 'görüşmeye devam ettiklerini' ifade etti.

Pazar günü ABD'li yetkililer İncirlik dahil Türkiye'deki üslerin koalisyon güçleri tarafından kullanılması konusunda anlaştıklarını söylemiş, ancak Ankara bu iddiaları reddetmişti.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, görüşmelerin gelecek haftalarda ve aylarda da devam edeceğini ifade ederek "Türkiye ile birlikte çalışmaktan memnunuz" dedi.

Bugün Washington'da düzenlenen toplantıya IŞİD'e karşı hava saldırılarına katılan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Arap ülkelerinin yanı sıra Batılı ülkeler de katılıyor.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ülkelerin somut olarak hangi alanlarda ve hangi konularda koalisyona destek vereceğinin görüşüleceğini belirtti.