BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78
HABER /  DÜNYA

Kerkük'ten kaçan Kürtler birbirine girdi şok açıklama

KERKÜK'ten kurşun atmadan kaçan Mesud Barzani, eşi benzeri görülmemiş hezimet için KYB'yi suçladı. Peşmerge Güçleri Komutanlığı Erbil'de yaptığı toplantı sonrasında 'açık savaş ilanı' deyip son dakika açıklamalar yaptı.

Abone ol

Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı, Kerkük’e operasyonunu Kürt halkını savaş ilanı olarak gördüklerini duyurdu. Kerkük'ten kaçan peşmerge yenilgi için de Talabani'nin partisi KYB'yi sorumlu tuttu. 

Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İkbalpur  komutasındaki İran Pasdaran Ordusu’na bağlı Heşdi Şabi güçleri, Iraklı güçlerin yardımıyla Kerkük ve çevresine yönelik geniş çaplı bir saldırı başlatmıştır. Bu saldırı, Kürdistan halkına karşı açık bir savaş ilanıdır” denildi.

KYB PLANI DESTEKLEDİ İHANET ETTİ

Açıklamanın devamında Talabani'nin partisi KYB yenilginin sorumlusu olarak gösterildi ve şu ifadelere yer verildi:

-"Maalesef Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) bazı yetkilileri de Kürdistan halkına yönelik bu planın destekçisi olmuş, KYB bayrağı altında Kürdistan için canlarını feda eden Kürdistan’a ve şehitlere tarihi ve büyük bir ihanet etmişlerdir. Bu birkaç yetkili, bazı hassas bölgeleri çatışmadan, Heşdi Şabi ve İran Pasdaran Ordusuna teslim ederek Kosret Resul’ü yalnız bırakmışlardır.

ABD YAPIMI TANKLARLA KERKÜK'Ü ALDILAR
Bütün taraflara, bu saldırının, Heşdi Şabi ve Iraklı güçlerin ABD yapımı Abrams tankları, zırhlıları ve silahları ile koalisyonun verdiği silahlarla yaptığını duyuruyoruz. Bir süredir, IŞİD’e karşı savaş adı altında Irak ordusu ve Heşdi Şabi’ye verilen bu ABD yapımı silahlar, peşmergeye IŞİD’le savaşta verilmemiştir. "