BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  DÜNYA

Kerkük'ten gelen haber yürek dağladı

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Abone ol
Kerkük'ten gelen haber yürekleri dağladı. Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili, uğradığı silahlı saldırıda şehit oldu. Kafili'nin aracına düzenlenen silahlı saldırıda, başından vurulan Kafili, olay yerinde hayatını kaybetti.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili, silahlı saldırıda hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, Kerkük'ün Askeri semtinde, kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce Kafili'nin aracına silahlı saldırı düzenlendi. Başından vurulan Kafili, olay yerinde hayatını kaybetti.

Susturuculu silahlarla Münir Kafili’yi vuran saldırganlar araçla olay yerinden uzaklaştı.
 
Kafili’nin cenazesi yarın Kerkük'te toprağa verilecek.
 
Kafili, Kerkük merkez ilçe meclisi başkanlığı görevini de yürütüyordu.
 
Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), 10 Haziran'da Musul'u ele geçirmesinin ardından ordu güçleri Kerkük'ten çekilmişti. Peşmerge güçleri, 12 Haziran'da kente giderek kontrolü sağlamıştı.

ff.20140624210155.jpg 
 
DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Dışişleri Bakanlığı, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu üyesi Münir Kafili'nin Kerkük kentinde, evinin yakınında uğradığı silahlı saldırıyı kınadı.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kafili'nin bugün Kerkük'te evinin yakınında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiğinin büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, Kafili'ye Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve metanet dileğinde bulunuldu.
 
Açıklamada, söz konusu terör saldırısının şiddetle kınandığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi'yi telefonla arayarak taziyelerini sunduğu belirtildi.
 
ITC Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ve Selahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca'nın, diğer bazı Türkmen soydaşlarla birlikte tam bir yıl önce Tuzhurmatu'da düzenlenen intihar saldırısında katledildikleri hatırlatılan açıklamada, Irak'ta güvenlik durumunun son yıllarda giderek kötüleştiğinin, özellikle 6 Haziran'da Musul'a yapılan saldırıdan sonra durumun daha da vahim bir hal aldığının, şiddet olaylarından Irak halkını oluşturan tüm unsurların etkilendiğinin gözlendiği bildirildi.
 
Bakanlık, Irak'taki terör saldırılarında çok sayıda Türkmen soydaşın yanı sıra toplumun önde gelen isimlerinin özellikle hedef alınmasına ve şimdiye kadar faillerinin yakalanamamış olmasına dikkati çekerek, Irak'ta son dönemde başlayan çatışmalar sonucu çok sayıda soydaşın göç etmek zorunda kalmasının da endişeyle izlendiğini ifade etti.
 
Açıklamada, Türkiye'nin Irak'ta barış ve istikrarın tesisiyle Türkmen toplumu dahil olmak üzere bu ülkedeki tüm kesimlerin huzur ve refahının temini için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğu kaydedildi.
 
Bakanlığın açıklamasında ayrıca, Türkmen soydaşların yaşadığı bölgelerdeki yetkililer dahil olmak üzere tüm Irak makamlarından, ülke içinde barış içinde yaşamaktan başka bir hedef gütmeyen, Irak'ın kurucu unsuru ve sadık vatandaşları olan Türkmenlerin ve onların siyasi temsilcilerinin güvenliğinin sağlanması, katillerinin süratle yakalanarak adalet önüne çıkarılması için artık ciddi şekilde çaba sarf edilmesi beklentisi dile getirildi.