BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kerkük'te emniyet müdürlüğüne saldırıldı

Irak'ın kuzeyinde bulunan Kerkük şehrinde emniyet müdürlüğüne El Kaide tarafından düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 16 kişi öldü, çok sayıda insan yaralandı.

Abone ol

Irak'ın kuzeyinde bulunan Kerkük şehrinde emniyet müdürlüğüne düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 16 kişi öldü.

Yetkililer, binanın kapılarında bir bombanın patlatılmasının ardından militanların emniyet müdürlüğünü ele geçirmeye çalıştığını; ama başarısız olduğunu söylüyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Çeşitlik etnik grupların yaşadığı Kerkük; Bağdat ve Kürt yönetimi arasında yaşanan petrol ve toprak hakları çekişmesinin de ortasında.

İki hafta önce Kürdistan Demokratik Partisi'nin Kerkük'teki merkezine yönelik yapılan bombalı saldırıda 10 kişi ölmüştü.

Irak'ta yakın geçmişte artan şiddet olaylarından El-Kaide'ye bağlı Sünni militanlar sorumlu tutuluyor.

'Şiddetli' patlama

Patlama Kerkük'ün şehir merkezinde yerel saatle 9:15'te meydana geldi.

Görgü tanıklarından Kosrat Hasan Karim, AFP haber ajansına "Ana girişteki kontrol noktasında bir arabanın durduğunu gördüm. Polisler arabayı ararken bir anda şiddetli bir patlama gerçekleşti. Çok korkutucuydu." dedi.

Patlamanın ardından polis üniforması giyen, silahlı, ve bomba ve patlayıcı taşıyan iki militanın bina girişine doğru harekete geçtiği aktarılıyor.

Militanlardan birinin polis tarafından hemen öldürüldüğü; diğerininse intihar eylemi için üzerine yerleştirilen patlayıcılar çıkarılamayınca öldürüldüğü belirtiliyor.

Yerel emniyet müdürü Sarhar Kader dahil 80 kişi olayda yaralandı.

Bölgeden aktarılan ilk haberler ölü sayısının otuzu bulabileceği yönündeydi.

Saldırı yakınlardaki binalarda büyük zarara yol açtı.

Şehir merkezinde yollar trafiğe kapatılırken binalar da boşaltıldı.

Büyük petrol yataklarından dolayı Kerkük, Irak'ın uğrunda en çok çekişmenin görüldüğü yerleşim birimlerinden.

Şehir; Araplara, Kürtlere ve Türkmenlere ev sahipliği yapıyor.

Kürtler şehri özerk Kürt yönetimine katmak isterken Araplar ve Türkmenler şehrin Bağdat tarafından doğrudan yönetilmeye devam edilmesini istiyor.

Muhabirler militanların sıklıkla Iraklı ve Kürt güvenlik güçleri arasındaki farklardan faydalanarak saldırılarını gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor.