BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Kerkük son dakika haberleri panikletti! Peşmerge : Savaşırız!

KERKÜK'ten gelen son dakika haberler iç savaşın ayak seslerini yansıtıyor. Peşmerge Komutanı bazı noktaları boşaltmaları sonrasında açıklama yaptı ve Kerkük'ü vermeyeceklerini söyleyip 'savaşırız' dedi.

Abone ol

KERKÜK'ten gelen son dakika haberler kızılca kıyametin kopmak üzere olduğunu gösteriyor. Irak ordusu ve Haşdi Şabi Kerkük'e girmek için hazırlık yaparken Peşmerge Komutanları toplantı yaptı. Toplantı sonrasında hem geri adım hem de 'savaş ilanı' gibi bir açıklama geldi.

Peşmerge Komutanı Şeyh Cafer Mustafa, Haşdi Şabi ve Irak ordusuyla çatışmaya girmemek için bazı temas noktalarından çekildiklerini açıkladı. Mustafa açıklamasının devamında ise Kerkük'ü vermeyeceklerini söyleyip 'gerekirse savaşırız' dedi.

Uluslararası haber ajansı AFP, öğleden önce geçtiği son dakika haberinde Irak ordusunun Kerkük'e askeri harekat başlattığını duyurdu. Ajans haberini Iraklı bir komutana dayandırdı.

Neçirvan Barzani'den panik dolu açıklama: 'Savaşa hazır olun'

Kerkük'te tansiyonu iyice yükselten bu iddianın ardından Peşmerge'den açıklamalar geldi. Peşmerge Komutanı Şeyh Cafer Mustafa, Kerkük kent merkezinde Peşmerge komutanlarıyla yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

IRAK ORDUSU VE HAŞDİ ŞABİ İLE SAVAŞIRIZ
Irak Ordusu ile Haşdi Şabi örgütünün Kerkük'e girmek için hazırlık yaptıklarını söylen Peşmerge komutanı Mustafa 'savaşırız' diyerek meydan okudu:
-
“Gerçekten savaş çıksın istemiyoruz ama savaş kapımıza dayanırsa, savaşırız. Görünen o ki çok minnetsizdiler. Güney Cephesi Komutanı Westa Resul’e mektup yazarak 48 saat içinde bütün askeri üsleri, havaalanını ve petrol kuyularını teslim etmelerini istemişler. Federal Polis’in bu yerlere gireceğini söylemişler.”

TAKTİK GEREĞİ BAZI YERLERDEN ÇEKİLDİK
Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin, Kerkük'teki bazı bölgelerin kendilerine teslim edilmesi için "tehdit' ettiklerini belirterek şunları söyledi:
-"Beşir ve Tazehurmatu kasabalarına askeri sevkiyat yapıldıktan sonra Peşmerge'ye saldırmak istediler. Tüm imkânlarımızı seferber edip olası bir çatışmadan uzak durmaya çalıştık. Ancak Haşdi Şabi komutanları, 2 saat içinde bazı noktalardan, havalimanı, petrol kuyuları ve askeri üslerden çekilmemizi istedi. Bunun bir emir olduğunu ve gereğini yapacaklarını söylediler. Peşmerge de temas hattı olan bölgelerden askeri bir taktik gereği çekildi. Mevzilerin teslim edilmesi söz konusu değildir." 

Neçirvan Barzani'den panik dolu açıklama: 'Savaşa hazır olun'

KERKÜK ÇEVRESİNE KONUŞLANDIK
20 kilometrelik savunma hattında çekildiklerini söyleyen Peşmerge komutanı bunu da Barzani yönetiminin bilgisi dahilinde yaptıklarını belirtti. Cafer Mustafa, "Güçlerimizi Kerkük çevresinde konuşlandırmış durumdayız. Kürdistan toprağına adım atmalarına izin vermeyeceğiz. Savaş istemiyoruz ve savaşı istemeyeceğiz. Her şekilde kendimizi koruyoruz ancak bize yönelip ateş açan olursa da ne yapacağımızı görecektir”.

Kerkük kimin? Türkmen - Kürt - Arap nüfusu ne kadar?

Irak ordusu peşmergeyi sürdüğü noktalarda! Bayraklar indiriliyorIrak ordusu peşmergeyi sürdüğü noktalarda! Bayraklar indiriliyorIrak ordusu peşmergeyi sürdüğü noktalarda! Bayraklar indiriliyorIrak ordusu peşmergeyi sürdüğü noktalarda! Bayraklar indiriliyorHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN