BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  DÜNYA

Kerkük savaşında bomba Hakan Fidan iddiası

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Sözcüsü Sadi Ahmed Pire, kısa sürede sonuçlanan Kerkük savaşı için MİT Müsteşarı Hakan Fidan iddiasını ortaya attı.

Abone ol

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Sözcüsü Sadi Ahmed Pire, "Kerkük operasyonunda Türkiye adına Hakan Fidan'ın dahli vardır" açıklamasında bulundu.

Kerkük'te yıldırım hızıyla bozguna uğrayan peşmerge yenilginin şokunu atlatamadı. Direniş gösteremeden Erbil'e kaçan IKBY güçleri sorumluyu bulmakta gecikmedi. Basına toplantısı düzenleyen Sadi Ahmed Pire'nin Hakan iddiası dikkat çekti.
    
İRAN'I TEMSİLEN SÜLEYMANİ TÜRKİYE'Yİ TEMSİLEN HAKAN FİDAN

Kerkük operasyonunda İran ve Türkiye’nin temsilcisinin de yer aldığını söyleyen Pire, İran’ı temsilen Kasım Süleymani’nin, Türkiye’yi ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın belirlemiş olabileceği bir ismin temsil ettiğini belirtti.

"HAKAN FİDAN'IN DAHLİ VARDIR"
Pire, "Kerkük operasyonunda Türkiye adına Hakan Fidan'ın dahli vardır, Hakan Fidan bizzat yoksa bile onun belirlediği bir isim bulunmuştur" dedi.

Kerkük için Kürtlerden şok savaş kararı! Peşmerge duyurdu

“Peşmerge her nereden çekildiyse anlaşma gereği çekilmiştir” diyen Pire, “Barzani Kerkük operasyonuyla ilgili bilgilendirilmemişti. Kosret Resul ise Kerkük anlaşmasının detaylarını bilmediği için tepkili ve tepkisinde haklı” dedi.

Irak hükümetinin şartlarından birinin de referandumun iptali olduğunu söyleyen Pire, “Bunun yerine getirilmesi imkansızdı, bu yaşananlar referandumun sonucuydu” diye konuştu.

"TUTUKLAMA KARARININ DEĞERİ YOK"
Kürdistan Bölgesi yönetiminde bir değişiklik yaşanmayacağını söyleyen Pire, “İkili yönetim tehlikesi bulunmuyor. Tartışmalı bölgelerin yönetiminde de değişiklik yaşanmayacak” ifadelerinde bulundu.

Irak mahkemesinin Kosret Resul hakkındaki tutuklama kararının bir değerinin olmadığını belirten Pire, Resul’ün daha önce Bağdat tarafından 3 defa idam cezasına çarptırıldığını söyledi. 

PKK Kerkük’ten kaçarken bakın ne yapmış!

Bir devrin sonu! Kerkük'teki peşmerge heykeli ateşe verildiBir devrin sonu! Kerkük'teki peşmerge heykeli ateşe verildiBir devrin sonu! Kerkük'teki peşmerge heykeli ateşe verildiBir devrin sonu! Kerkük'teki peşmerge heykeli ateşe verildiHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN