BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL

Kerem Kınık aslen nereli yaşı kaç eşi Hatice Kınık ve 3 çocuğu kimdir?

Kızılay'a kayyum atanmasının ardından Kızılay Başkanı olan Kerem Kınık'ın hayatı merak konusu oldu. Aslen Malatyalı olan Kerem Kınık'ın asıl mesleği doktorluktur. Eşi Hatice Kınık ile evli olan Kerem Kınık'ın 3 tane oğlu vardır. İşte Kerem Kınık ve ailesi hakkında merak edilen detaylar...

Abone ol

Kızılay'da yaşanan kayyum depreminin ardından vatadaşlar Kızılay başkanı olan Kerem Kınık'a gözlerini çevirdi. Peki ama Kızılay'ın başkanı Kerem Kınık aslen nereli, kaç yaşında ve eşi Hatice Kınık ve çocukları kim? Aslen Malatyalı olan Kerem Kınık 48 yaşında. Asıl mesleği ise doktorluk. İyi derecede İngilizce bilen Kerem Kınık'ın eşi Hatice Kınık'da doktor. Çiftin 3 tane çocukları var. 

KEREM KINIK KİMDİR: Kızılay başkanı Kerem Kınık, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 1970 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Kerem Kınık, 1993'te İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Doktor olan Kerem Kınık Kızılay'ın Başkanlığına 2016 yılında seçildi.

Kerem Kınık gibi eşi Hatice Öztürk Kınık da bir doktor. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile eşinin 3 çocuğu var. Çok iyi derecede İngilizce bilen Kerem Kınık aynı zamanda Arapça konuşabiliyor.

KEREM KINIK'IN MESLEK HAYATI : İstanbul Tıp Fakültesinin birip doktor olduktan sonra Kerem Kınık, Amasya'da sağlık ocağı sorumlu hekimi olarak çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan Kerem Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisinde meclis üyesi ve sağlık komisyonu başkanı oldu. Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonunda İstanbul'u temsil eden Dr. Kerem Kınık, çeşitli sivil toplum ve insani yardım kuruluşlarında yöneticilik görevi üstlendi. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde afet tıbbı alanında da doktora çalışmaları yürütüyor.

KIZILAY'DA NELER OLUYOR ŞUBELER NİYE KAPATILDI?:  Türk Kızılayı'nda bir süre önce 700'ün üzerindeki şube sayısı kapatma kararıyla 200'e düştü. Şube kapatmaların usulsüz olduğu iddiasıyla şube başkanları tarafından olağanüstü genel kurul talep süreci başlatıldı. Genel merkezin yeterli sayıya ulaşan ihtarnameleri dikkate almadığı gerekçesiyle, konu yargıya taşındı.

Bilirkişi raporuyla da olağanüstü genel kurul toplantısı için gerekli çoğunluğun tespit edilmesi üzerine Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından olağanüstü genel kurul yapılması göreviyle Türk Kızılayı'na kayyum atandı.

KARAPINAR: TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUZ... Gelişmeleri değerlendiren Türk Kızılayı Ankara Kavaklıdere Şubesi Başkanı Gültekin Çağrı Karapınar, "Kapatılan şubeler aktif olarak çalışan ve Türk Kızılayı'na da ciddi manada topladığı bağışlarla dinamik bir güç katan şubelerdi. Yanlış olduğuna inandığımız şube kapatmaları kararında, tepkimizi hukuki olarak ortaya koyduk. Türk adaletine güveniyoruz. Türk Kızılayı'nı hak ettiği seviyeye taşımanın milli bir görev olduğu inancındayız" dedi.