BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  MAGAZİN

Kerem Bursin adını değiştir teklifine ne yanıt verdi?

Son dönemin yıldızı parlayan oyuncusu Kerem Bursin'e ABD'deki menajer ve ajanslar, ismini değiştirmesini önermiş.

Abone ol

Oyuncu Kerem Bursin, "Tipin Amerikalı, konuşman Amerikalı, adını değiştirelim daha kolay olur" teklifine "Ben Türk'üm ve bundan asla vazgeçmeyeceğim" yanıtını vermiş.

Hürriyet magazin yazarı Cengiz Semercioğlu, Kerem Bursin ile konuştu. Oyunculuğu ve karizmasıyla beğeni toplayan Bursin, 27 Mayıs'ta dizi ve film projeleri için ABD'ye gidiyor.

Bursin ABD'nin önde gelen paralı televizyon kanalı HBO ile görüşeceğini sözlerine ekledi. Bursin ile röportaj yapan Semercioğlu, ABD'lilerin olay teklifine ünlü oyuncunun verdiği yanıtı taşıdı.

Sizin kuşaktan birinin günün birinde Oscar'ı alabileceğine inanıyor musun?
- Yüzde bir milyon! O kadar abartılacak bir şey değil Oscar... Altın Palmiye kazandı Nuri Bilge Ceylan, bence Oscar'dan çok daha değerli... Oscar neden alınmasın? Altın Palmiye gibi gerçek bir ödül alındıktan sonra... Amerikalılar da böyle düşünüyor.

Var mı böyle bir hedefin Kerem, Oscar almak gibi... Sen gelene kadar en olabilecek isim Kıvanç diyorduk ama şimdi ortaya sen çıktın...

- Buradaki futbolcular nasıl Avrupa'ya gidip Türkiye'yi temsil ediyorsa... Mesela Arda Turan, müthiş başarılı bu konuda... Ben de kendi adıma yurtdışı işlerine böyle bakıyorum. Türkiye'nin adını duyurmak, Türk oyuncu olarak anılmak beni çok motive ediyor.

Türk olarak yol almak daha zor olmasına rağmen...
- Elbette... Ama ben hiçbir zaman Amerikalı bir oyuncu olduğumu söylemedim orada... Kaldı ki bazı menajerler, ajanslar, "Tipin Amerikalı, konuşman Amerikalı, adını değiştirelim daha kolay olur" demelerine rağmen... "Asla" dedim, "Ben Türk'üm ve bundan asla vazgeçmeyeceğim"... Ve bunu bana söyledikleri için çok üzülüyordum. Daha da hırslanıyordum. Neden Türk oyuncu yok bu piyasada? İtalyan var, Fransız var, Hintli var, şusu var busu var... Bu daha ziyade beni motive eden şey... Ama ben değil Şükrü olur, başkası olur... Olsun, olacak da... Bunun için
Oscar da benim için hedef... Neden olmasın ki?