BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

Kenya'da Somaliler saldırıya uğradı

Başkent Nairobi'de "Küçük Mogadişu" olarak bilinen semt öfkeli bir kalabalığın saldırısına uğradı.

Abone ol

Nairobi'deki okula yönelik saldırıda yaralananlar da oldu.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de Hıristiyan pazar okuluna yönelik bombalı saldırıda bir çocuğun ölmesi ardından öfkeli bir kalabalık, Somalilerin yaşadığı yerleşim yerlerine saldırdı.

El bombalı saldırıya tepki duyan öfkeli grubun yöneldiği semt, Somalili mültecilerin yoğunluğu nedeniyle ve Somali'nin başkentinin adından hareketle "Küçük Mogadişu" olarak anılıyor.

Polisten yapılan açıklamada "Küçük Mogadişu"ya yönelik saldırıda 13 kişinin yaralandığı ancak durumun kontrol altına alındığı bilidirildi.

Kenya'da kiliselere ve Hıristiyanlara yönelik benzeri saldırıların arkasında Somali merkezli Şebab grubunun olduğu izlenimi bulunuyor.

Bugünkü olayda, ölen çocuğun yanısıra yaralananlar da oldu.

"Şebab üstlenmiyor"

Polis, pazar okuluna el bombası atılması olayıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kenya'daki BBC muhabiri, bu tür saldırıların sorumluluğunu Şebab'ın üstlenmediğini; ayrıca bugün yaşananların, serseri gruplar arasındaki çekişmeden de kaynaklanmış olabileceğini belirtiyor.

Şebab grubunun son olarak Somali'nin güneyindeki Kismayo kentinden çekilmesine yol açan askeri harekatlara Kenya ordusu da katıldı.

Şebab grubu, taktik olarak çekildiğini, Kismayo'yu "savaş alanına" çevireceğini açıklamıştı.

Öte yandan, Somali sınırı yakınındaki Garissa kentinde meydana gelen olayda da Kenyalı iki polis yaralandı.