BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  GÜNCEL

Kene kabusu geri döndü Kırım Kongo bir can daha aldı!

Geçen hafta Sivas'ta biri çocuk 2 kişinin ölümüne neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı Kayseri'de de can aldı. Kene'nin ısırdığı genç çiftçi Nurettin Alakuş hayatını kaybetti.

Abone ol

BİR dönem Türkiye'nin en büyük kabuslarından birisi olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı geri döndü. Sivas(ta geçen hafta biri 6 yaşında iki kişinin ölümüne neden olan keneler, Kayseri'nin Özvatan ilçesinde de Nurettin Alakuş'un (36), hayatını kaybetmesine neden oldu.

TARLADA KENE YAPIŞTI KENDİSİ SÖKÜP ATTI... Özvatan ilçesinde çiftçilik yapan, evli ve 2 çocuk babası Nurettin Alakuş'un, 1 hafta önce tarlada çalıştığı sırada bacağına kene yapıştı. Kendi imkanlarıyla keneyi çıkaran Alakuş, ertesi gün yüksek ateş şikayetiyle Özvatan Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI... KKKA şüphesiyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Alakuş, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, öldü. Alakuş'un cenazesi, bugün Özvatan ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören Mustafa Ruşen Karakaş ile Ahmet Yamaç geçen hafta hayatını kaybetmişti.

Kırım Kongo kabusu geri döndü! Biri çocuk 2 kişi öldü