BIST 9.719
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.424,33
HABER /  DÜNYA

Kendini yasamanın yerine koyuyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Sayın Barolar Birliği Başkanı kendini adeta yasamanın yerine koyarak, sank...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Sayın Barolar Birliği Başkanı kendini adeta yasamanın yerine koyarak, sanki yürütmenin yetkisini o kullanıyor gibi kamuoyunda tutuklu ve mahkûm olan insanlar ve onların aileleri nezdinde büyük bir beklenti oluşturmuştur” dedi.
AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, gündeme dair değerlendirmede bulundu. Yeniden yargılanmanın milli iradeye kast etme anlamına gelen Ergenekon terör örgütünü yok sayma anlamına gelmediğini ifade eden Çelik, “Balyoz Eylem Planı’nı yok sayma anlamına asla gelmiyor. Bunları görmemezlikten gelmek, milli iradeye kast eden ve bu mahkemece de tespit edilen bu hususları kesinlikle göz ardı edelim, yok sayalım anlamına gelmiyor. Bana da Sayın Başbakana da, bakan arkadaşlara ve birçok partili yetkilimize de özellikle daha alt rütbelerdeki bazı insanların gelen mektupları var. Bugün mahkum olmuş veya tutuklu bulunan bu davalarda yargılanan insanların kesinlikle uzaktan yakından diyelim ki Balyoz Eylem Planı ile alakaları olmadığı halde kendilerinde bu kapsamda dahil edildiğini, mağdur edildiğini anlatıyorlar. Kulağımızı tıkamamız gereken bir mesele midir. Tabiî ki değildir. Bu insanların önemli bir kısmı Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundular. Eğer bir insanın uzaktan yakından bir olay ile alakası yoksa, birileri onunla ilgili delil üretmişse bu zaten insan hakkına gasptır. Anayasa Mahkemesi bunları incelediği zaman bunlar ortaya çıkacaktır” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeniden yargılamaya sıcak bakıyorum” sözüne açıklık getiren Çelik, “Konuda hala bir eksiklik varsa, bu konu önünde bir engel varsa, Adalet Bakanımıza bir talimat vermiştir. Bu konuda bir çalışma yapın demiştir” diye konuştu. Çelik, şöyle devam etti:
“Barolar Birliği Başkanına da, barolar olarak sizin de bir katkınız olursa Adalet Bakanıyla temas halinde siz de katkınızı verin demiştir. Adalet, yargı sistemi üç ayaktan oluşur. İddiayı savcılar temsil eder. Muhakeme, bunu hakimler temsil eder. Bir de savunma, bunu da avukatlar temsil eder. Keşke Türkiye’nin önündeki hukuk meselesinde Barolar Birliği, yapıcı katkı vermek istese, yapıcı eleştirilerini her zaman ortaya koysalar biz bundan büyük bir memnuniyet duyarız. Henüz Adalet Bakanlığı tarafından bu yeniden yargılanma ile ilgili çalışma yapılıp bitirilmemiştir. Bunun kapsamı ortaya konmamıştır. Ne götürür ne getirir bunlar ortaya çıkmamıştır. Bununla ilgili nihai hüküm verilmeden sayın Barolar Birliği Başkanı kendini adeta yasamanın yerine koyarak, sanki yürütmenin yetkisini o kullanıyor gibi kamuoyunda tutuklu ve mahkum olan insanlar ve onların aileleri nezdinde büyük bir beklenti oluşturmuştur.”

"GÖRÜŞÜYORSUN, SONRA GÜVENMEM DİYORSUN"
Barolar Birliği Başkanı’nın insanların ümitleri üzerinde şov yapmaya devam ettiğini iddia eden Çelik, “Televizyon programında seyrettim, ’hiçbir siyasetçiye güvenmem’ diyor. Başbakanla görüşüyorsunuz, bu konu da Başbakana bazı tekliflerde bulunuyorsunuz ve çıkarken ’ben Başbakana güvenmem’ diyorsunuz. Sayın Fevzioğlu’nun siyaset kuruluna sıcak bakmaması belki de merhum babası siyasette her zaman hüsrana uğraması ile alakalı olabilir. Kendisini dinlerken genel başkanlık, cumhurbaşkanlığı bile bu arkadaşımızı kesmiyor. Ben Sayın Fevzioğlu’na buradan ondan daha yaşlı olan bir ağabey olarak sesleniyorum. Bu usulle siz hiç kimseye fayda sağlalayamazsınız. Sayın Adalet Bakanıyla da görüşecek. Bizim kapımız her sivil toplum örgütüne açıktır” dedi.
İstanbul Barosu’nun Ergenekon ve Balyoz konusundaki tutumunu kamuoyunun bildiğini söyleyen Çelik, “Balyoz davasının gecikmesinin sebeplerinden birisi İstanbul Barosu Başkanıdır. Oradaki tutum tüm kamuoyu tarafından biliniyor. Darbe teşebbüsleri konusunda İstanbul Barosu başta olmak üzere bu ekibin tavrı çok net herkes tarafından biliniyor” diye konuştu.
(İHA)