BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,55
HABER /  GÜNCEL

Kendini doktor olarak tanıttı reçete yazmaya başlayınca fena yakalandı

VAN'ın Erçiş ilçesinde Azeri vatandaşı olan bir kadın kendini doktor olarak tanıtıp, vatandaşları evde tedavi etmeye başladı. Polisin yaptığı denetimler sonucunda 'sahte doktor' yakalandı.

Abone ol

Van'ın Erciş ilçesinde kendini doktor olarak tanıtarak hasta muayene eden yabancı uyruklu kişi yakalandı.

Zabıta ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri rutin denetimler kapsamında Azeri uyruklu Mehpure A.'nın ilçe merkezindeki evine gitti.

Ekipler, Mehpure A.'nın diploma ve ruhsat olmadan sağlıksız ortamda iki hastayı muayene ettiğini ve reçete yazdığını belirledi. Mehpure A., polis ekiplerince gözaltına alındı. 

İlçe Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş, yaptığı yazılı açıklada, kendisini doktor olarak tanıtan Mehpure A.'nın yanında pasaport ve kimliğinin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şahsın ruhsatsız ve diplomasız iş yeri çalıştırdığı ve sağlığa uygun olmayan şartlarda aktif olarak hasta muayene ettiği ve ilaç yazdığı tespit edilmiştir. Denetim esnasında yine kendisine muayene olmak için gelen R.A. ve Y.Ç. isimli hastalarla karşılaşılmış ve söz konusu iş yerine ait fotoğraflar tutanakla kayıt altına alınmış, zabıta ekiplerince iş yeri mühürlenmiştir. Söz konusu şahıs ise polis ekiplerince gözaltına alınmıştır."

van