BIST 9.138
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Kendi sesiyle kendi selasını okudu!

Trabzon'da 88 yaşındaki emekli imam kendi selasını banta kaydetti ve daha sonra bakın neler yaşandı...

Abone ol

Trabzon'un Tonya ilçesinde hayatını kaybeden 88 yaşındaki emekli imam Mehmet Ali Öner'in, ölmeden 1 hafta önce kendi sesiyle okuyarak banta kaydettiği selası ve ölüm ilanı, vefatının ardından cami hoparlöründen yayınlandı.

Büyükmahalle'de yaşayan emekli imam Mehmet Ali Öner, Siroz hastalığına yakalandı. Öner bunun üzerine kendi sesiyle selasını ve ölüm ilanını bir banta kaydetti, bantı da ölümünün ardından emekli olduğu Tomaslı Cami'nin hoparlöründen okunmasını vasiyet ederek çocuklarına verdi. İmamın hayatını kaybetmesinin ardından çocukları bant kaydını cami hoparlörlerinden mahalle sakinlerine duyurdu.

Kalkuzoğlu Mehmet Ali Hoca olarak bilinen imam Öner, kasette sela okumasının ardından, "Bu bir ölüm ilanıdır. Ben Tonya'nın Büyükmahallesi'nden Kalkuzoğlu Mehmet Ali Hoca. Şu anda fani hayatım sona ermiştir. Yüce yaratanın bol rahmetine kavuşmuş bulunuyorum. Varislerim oğullarım; Kemal Öner, Adnan Öner, Minür Öner. Yeğenlerim Ahmet Öner, Mustafa Öner ve oğulları" dedi.

Öner'in 46 yaşındaki oğlu Adnan Öner, babasının köyde çok sevildiğini ve sayıldığını belirterek, "Bizi bir araya topladı, ölmeden önce vasiyet etti. 'Kaseti ben öldüğümde emekli olduğum camiden anons yaptırın' dedi. Biz de babamın son isteğini yerine getirerek kaseti cami hoparlöründen duyurduk. Duyanlar çok şaşırdı. Allah rahmet eylesin, babam çok derin bir adamdı" dedi. Öner, babasının vefatı sonrasında Büyükmahalle Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından 1996 yılında kendi gibi Siroz hastalığından yaşamını yitiren eşi 65 yaşındaki Fatma Öner'in yanına defnedildiğini söyledi.