BIST 9.609
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.481,15

Kendi isteği ile kör oldu

Kendi isteği ile kör oldu

Çocukluğundan beri 'kör olabilmenin' hayallerini kuran Jewel Shuping isimli kadın bu isteğini gerçekleştirdi.

Kendi isteği ile kör oldu

Çocukluğundan beri 'kör olabilmenin' hayallerini kuran Jewel Shuping isimli kadın bu isteğini gerçekleştirebilmek için Kanada'ya gidip kendisine bu konuda yardımcı olabilecek bir doktor buldu. Vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu yüzünden görme yetisini kasıtlı olarak kaybeden kadının hikayesi oldukça çarpıcı detaylarla dolu.

Kendi isteği ile kör oldu

Amerika ’nın Kuzey Carolina eyaletinde yaşayan Jewel Shuping isimli kadın henüz üç yaşındayken, karanlık koridorlarda kendi başına yürümeye çalışırmış. Altı yaşındayken kör olma fikrinin onu rahatlattığını hissettiğini söyleyen Shping, uzun sür güneşe bakmanın gözlerine zarar verebileceğini öğrendikten sonra görme yetisini kaybedebilmek umuduyla gözlerini kırpmadan güneşe bakmaya başlamış.
Shuping 18 yaşına geldiğinde görme yetisinde herhangi bir bozukluk ya da azalma olmamasına rağmen koyu camlı güneş gözlükleri ve bir baston kullanarak, görme engelliymiş gibi davranıyormuş.

Kendi isteği ile kör oldu

Bir tür psikolojik/nörolojik rahatsızlık olan vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu, fiziksel olarak herhangi bir engeli olmayan insanların, engelli olmak için istek duymalarına sebep olan bir hastalık. Hastaların fiziksel formlarının, görüntülerine uymadıklarını düşünmelerine sebep olan vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu, Shuping’de görme yetisinden yoksun olma isteği olarak baş göstermiş.

Kendi isteği ile kör oldu

Elinde bastonla ve koyu renk güneş gözlükleriyle yaşamaya başlamasını, görme engellilerin okumak için kullandığı Braille alfabesini öğrenmesi takip etmiş. Shuping, 20 yaşına geldiğinde Braille alfabesini akıcı şekilde okuyabiliyormuş.