BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  GÜNCEL

Kendi değerleri ile yaşamayanlar...

Değerler Olimpiyatı Ödül Töreni’ne katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Kendi değerleri ile yaşamayanlar, kendilerine ait bir dünya...

Abone ol

Değerler Olimpiyatı Ödül Töreni’ne katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Kendi değerleri ile yaşamayanlar, kendilerine ait bir dünya kurma iddiasında bulunamazlar” dedi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen Değerler Olimpiyatı Ödül Töreni’ne katıldı.
Törende yaptığı konuşmada İslam kültüründeki değerlerin önemine değinen İşler, “İslam’ın öncesi, sonrası arasındaki fark incelendiğinde ve İslam’ın kaidelerin uygulandığı dönemler objektif bir değerlendirmeye tabii tutulduğunda değer kavramının tüm yönleriyle ne kadar var olduğu net bir şekilde görülecektir” şeklinde konuştu.
“Geçmiş yıllarda başkalarının dili ve ağzı ile konuşmak zorunda bırakıldık” diyen İşler, şunları söyledi;
“Kendi sesimizi soluğumuzu, kendi yerimizi ve özgüvenimizi kaybettik. Sürekli karışık bir zihne sahip bırakıldı. Başkalarına ait hayatları yaşadık. Bunun neticesinde anlamaya, araştırmaya, derin analizlere mecali kalmamış, taklitçi boş benliklere sahip nesiller ortaya çıktı. Başta adalet, doğruluk, ahde vefa, güven ve merhamet olmak üzere bir çok değer yargımızı kaybetmiş bir ruh haline girdik. İşte bu körelme noktasında değer değil olsa olsa öfke üretilebilirdi. Kavgalar çatışmalar üretilebilirdi. Söz konusu haleti ruhiyetinin kimlere hizmet ettiğini ya da etmediğini hem yakın tarihimizde hem de özellikle son 1 yıldır ülkemizde cereyan eden olaylarda gördük”
Dünya kaynaklarının paylaşımındaki adaletsizliğin git gide arttığına dikkat çeken İşler, “Başta az gelişmiş dünya ülkeleri olmak üzere dünyanın büyük bölümü yoksullaşmaktadır. Dünyanın bir köşesinde yaklaşık 10 bin TL değerindeki askeri ücret az bulunarak referandumda reddedilirken, diğer bir köşesinde insanlar 1 doların altında hayatlarını idame ettirmek zorunda bırakılmaktadırlar. Yine bir vatandaşı için gerekirse savaş uçaklarını harekete geçireceğini belirten ülkeler varken, diğer tarafta başta Suriye olmak üzere her gün onlarca kişinin ölümüne sessiz kalınmaktadır. Tüm bunların kaybettiğimiz değerlerle ilgisi yok mu. Bu değerleri yeniden kazanmak için daha kaç dünya savaşına ihtiyaç var. İnsana özel olan değer ve adalet kavramı herkes için geçerli değil mi. Değilse bu insanlar arasındaki değer neye göre ölçülüyor” şeklinde konuştu.
Dünyanın çarpık sistemine karşı haktan, hürriyetten, adaletten bahsedecek siyasi ve sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Emrullah İşler, “İşte AK Parti söz konusu ihtiyaçtan doğan bir siyasi organizasyondur. Türkiye Ak Parti hükümetleri döneminde adeta bir hafıza tazeleme dönemine girmiştir. Zira şunu biliyorduk. Olması gereken yerde olmayan Türkiye tarihte geniş bir boşluk bırakmıştı. Güzel vatanımızın kendi güzergahında ilerlemesi, tarihin kendi mecrasında akmasının da önünü açacaktır. Zira parti felsefemize göre Türkiye’nin etkisiz olduğu dönemler talihsiz olup en az ülkemiz kadar tarihin de yitik dönemidir. Şimdi hem tarih, hem de ülkemiz yitiğini aramaktadır” ifadelerini kullandı.
Emrullah İşler, sözlerini “Kendi değerleri ile yaşamayanlar, kendilerine ait bir dünya kurma iddiasında bulunamazlar” diyerek bitirdi.
(İHA)