BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58

Kenan İmirzalıoğlu Kimdir?

18 Haziran 1974 tarihinde Ankara'nın Bala İlçesi'ne bağlı Üçem Köyü'nde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde okudu. 12 yaşına gelince orta öğrenim için Ankara'ya teyzesinin yanına gitti. Ortaokul ve liseyi Ankara'da bitirdi. Başarılı bir öğrenciydi. Okulun basket takımında oynadı. Üniversite seçme sınavını ilk girişte kazanamadı. Köyüne döndü ve üniversite sınavına hazırlandı. İkinci girişinde Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik...

18 Haziran 1974 tarihinde Ankara'nın Bala İlçesi'ne bağlı Üçem Köyü'nde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde okudu. 12 yaşına gelince orta öğrenim için Ankara'ya teyzesinin yanına gitti. Ortaokul ve liseyi Ankara'da bitirdi. 

Başarılı bir öğrenciydi. Okulun basket takımında oynadı. Üniversite seçme sınavını ilk girişte kazanamadı. Köyüne döndü ve üniversite sınavına hazırlandı. İkinci girişinde Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazandı. Böylece İstanbul'a geldi. 

Okul arkadaşlarının ısrarı üzerine bir ajansta mankenliğe başladı. Daha sonra Best Model Of Turkey'in elemelerine katıldı. Birinci seçildi. Birinci olduğu için Best Model Of The World'e katıldı. Orada da birinci oldu. İlk defa bir Türk, bu yarışmada dünya birincisi oldu. 

Yarışmadan sonra dizi teklifleri başladı. Yönetmen Osman Sınav, ona Deli Yürek dizisinin başrol oyunculuğunu teklif etti. Osman Sınav’ı sevdiği için teklifi kabul etti. Dizi çok beğenildi. Diziden sonra Deli Yürek Bumerang Cehennemi adlı filmin başrolünde oynadı. 

Deli Yürek süreci bittikten sonra dil eğitimi için Amerika'ya gitti. Amerika’dan dönünce bir çok film ve dizi için teklif aldı. Uğur Yücel'in yazıp yönettiği Alacakaranlık dizisini kabul etti. Daha sonra aynı kadronun hazırladığı Yazı Tura adlı sinema filminde rol aldı. 

Osman Sınav, 1962 Yılı'nda gösterime giren Acı Hayat isimli Türk filmini dizi yapmaya karar verdi. Sınav, film için Kenan İmirzalıoğlu’na teklif götürdü. Acı Hayat dizisinde oynadı.


Kenan İmirzalıoğlu’nun hayatından kısa notlar

* Annesi Yıldız Hanım, babası Mustafa İmirzalıoğlu. Ailesi çiftçi… Kenan İmirzalıoğlu, ailesinin üç çocuğundan en küçüğü. Ailenin diğer fertleri abla Yasemin Hanım, ağabey Derviş İmirzalıoğlu. Ağabey makine mühendisi…

* Kenan İmirzalıoğlu'nun soyadı, ‘bey’ anlamına gelen ‘mirza’ kelimesinden türemiştir. Soyu, Akkoyunlu Devleti Hükümdarı Uzun Hasan'a dayanıyor. 

* Dedesi Mir Mustafa Bey, bölgenin ileri gelenlerinden ve Atatürk'ü evinde ağırlamış bir isim. 

* 1.90 cm boyunda ve 46 numara ayakkabı giymekte.

* Gece hayatını sevmiyor. 

* Müzik dinlemeyi ve kitap okumayı seviyor. 

* Çayı çok seviyor, aşırı derecede çay tiryakisi. En çok sevdiği çay, evde kendisinin hazırladığı özel harmanlı çay.

* Yemekte eti çok seviyor. 

* Kahvaltıda ise mutlaka bal yiyor. 

* Ormanlık yerleri ve dağları seviyor, doğaya karşı büyük bir tutkusu var.