BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  DÜNYA

Kenan Evren'in aylık geliri ne kadar?

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, telekonferans sistemiyle ifade verdi. İddianamenin okunmasının ardından duruşma yarına ertelendi.

Abone ol

12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davada Evren ve Şahinkaya telekonferans sistemiyle ifade verdi.

*DURUŞMA ERTELENDİ:
İddianamenin okunması tamamlandı, duruşma yarına ertelendi.

*EVREN UYUDU: TRT spikeri iddianameyi okumaya başladıktan bir süre sonra görüntüsü mahkeme salonuna yansıtılan Evren'in uyumaya başladığı görüldü.

kenan-evren-12-eylül-davasi-.jpg*TRT SPİKERİ OKUYOR: İddianameyi, ayakta mikrofonda TRT spikeri Cuneyt Gündoğdu oldukça vurgulu ve tok bir ses tonu ile okuyor. Kenan Evren dikkatle dinliyor...

*EVREN'E SATAŞMA : Avukatlar, "Başkan bey, sanık uyuyor" diye Evren'e sataşmada bulundu. Kenan Evren cevap vermeden dinlemeye devam ediyor...

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yüzüne karşı iddianame okunmaya başlandı...

*AYLIK GELİRİNİZ NE?: Kenan Evren'nin "Tahsiliniz nedir?" sorusuna "Askeri Akademi mezunuyum." diye cevap verdi.

Kenan Evren aylık gelirinin 13 bin 330 TL olduğunu açıkladı.

*ŞAHİNKAYA'NIN AYLIK GELİRİ : 12 Eylül davasına ilişkin duruşmada, Tahsin Şahinkaya, adres olarak ''Fenerbahçe Orduevi Korumalı Lojmanlar''ını bildirdi. Askeri Akademi mezunu olduğunu belirten Şahinkaya, aylık gelirinin 6 bin 800 olarak açıkladı.

*SORULARI DUYMUYORLAR :
Soruların bazılarını iyi duyamayan Evren ve Şahinkaya'ya, bu bilgiler alınırken, yanlarında bulunan kişiler yardımcı oldu.

*EVREN'İN HAFIZA YERİNDE : Kenan Evren'in hafızası sağlam. Kimlik tesbitinde mahkeme başkanının sorularına net cevaplar verdi. Mahkemeye, "Efendim" diye hitap ediyor.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın duruşması başladı.

Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, duruşmanın başlangıcında, salonda her türlü sesli ve görüntülü kaydın yasak olduğunu tutanağa geçirdi, ardından celse arasında dosyaya giren belge ve dilekçeleri okudu.

MAHKEMEDEN 4 RET

Mahkeme Başkanı salonda MİT'in kamerası var iddiasını yalanladı. Mahkeme telekonferans yöntemine yapılan itirazı reddetti. Sanıkların yanında müdahil avukat olması talebi reddedildi. Salondaki kamera ve mikrofonun kapatılması talebi reddedildi.

MAHKEME DAHA İYİ GÖRÜNTÜ İÇİN DURUŞMAYA ARA VERDİ

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül davasına ilişkin, sanıkların savunmalarının alındığı yerin görüntülerinin, kamera gezdirilerek zaman zaman gösterilmesine, sanıkların görüntülerinin daha iyi yansıtılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasına ve sanıklar için ilaç ve tıbbi müdahaleye gerek duyulması halinde, bu yerlerde bulunan yazı işleri müdürlerine bilgi verilerek, duruşmaya ara verilmesine ve bunun tutanak altına alınmasına karar verdi.
Heyet, daha sonra bu hususların yerine getirilmesinin sağlanması için duruşmaya 10 dakika ara verildiğini açıkladı. Teknik düzeltmelerin ardından duruşma devam ediyor.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıkların avukatı Bülent Hayri Acar, müdahilliğine karar verilen bazı gerçek ve tüzel kişiler ile avukatları katılıyor.

Sanıkların görüntüleri, sesli ve görüntülü sistem ile duruşma salonuna kurulan 4 LCD ekrana yansıtılıyor. Ekranlarda 4 kameradan çekilen görüntüler aynı anda bulunuyor. Sanıklar dışında duruşma salonu ve heyetin görüntüleri de ekranda yer alıyor.

ŞAHİNKAYA YATAĞINDA YARIM YATIYOR

Salondakiler ilk olarak Tahsin Şahinkaya'nın görüntüsünü gördü. Şahinkaya, İstanbul GATA'da yatağında yarı oturur vaziyette bulunuyor.

Şahinkaya'nınkinden bir süre sonra Kenan Evren'in bulunduğu odanın görüntüsü ekranda yer aldı. Evren, daha sonra Ankara GATA'daki odasında bir kişinin eşliğinde yatağa yarı yatar yerleşti. Evren'in yanında, avukatlarından Sezin Duygu Tuncer de bulunuyor.

EVREN TİTRİYOR

Davayı izleyen Gazeteci Faruk Mercan, Twitter'dan sanıkların halini anlattı:

"Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'yi video konferansla mahkeme salonuna bağlayan büyük ekran 3 televizyondan biri, "sanık" bölümüne kurulmuş."

"Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, hastane odalarında, yatağa uzanmış vaziyetteler. Kenan Evren'in vücudunda genel bir titreme halı var..."

"Kenan Evren, 1917 doğumlu, yani 95 yaşında. Buna rağmen hasta yatağında dinç gözüküyor. Şaşkın bir yüz ifadesi var Kenan Evren'de... "

"12 Eylül davasindayim. Kenan Evren, ve T. Şahinkaya, hastaneden video konferans sistemi ile salona bağlandı. Evren'in elleri sürekli titriyor."