BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren'e hakkını haram eden kadın bakın kim çıktı!

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenazesinde 'hakkımızı helal etmiyoruz' diyerek töreni karıştıran kadınlardan biri bakın kim çıktı.

Abone ol

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in naaşı, askeri cenaze aracıyla GATA'dan alınarak Genelkurmay Başkanlığına götürüldü. Törene katılım azdı ve sivil olarak sadece ailesi vardı. Evren'in cenaze törenine ise 'Hakkımı helal etmiyorum' diye bağıran kadınlar damga vurdu. O kadınlardan birinin Ülkücü Hareketin önde gelen isimlerinden olan ve 'Doğu'nun Başbuğu' olarak bilinen Yılma Durak'ın eşi Lamia Durak olduğu öğrenildi.

"HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Kenan Evren'in naaşı, kılınan cenaze namazı sonrasında top arabasına konuldu ve helallik alınması sırasında "Hakkımızı helal etmiyoruz" diye bağıran 2 kadın gözaltına alındı.

Protestoyu gerçekleştiren kadınlardan Lamia Durak, eşi Yılma Durak'ın 12 Eylül döneminde 6 yıl boyunca işkence gördüğünü söyledi.

aa-picture-20150512-5304258-web,8sy9n9tdiu2obqytijl-pg.jpg              Eski MHP'li Yılma Durak'ın yakını iki kadın, Kenan Evren'i protesto etti.

Evren’in cenazesi camiden çıkarıldığı sırada bir protesto daha gerçekleşti.

Osman Göz isimli bir kişi, işkence gördüğü gerekçesiyle Kenan Evren'e hakkını helal etmediğini söyledi. Protestocu, güvenlik güçleri tarafından alandan çıkarıldı.

aa-picture-20150512-5304262-web,25m1p54fteie6vbkdnzqoa.jpg

YILMA DURAK KİMDİR?

1961-1962 yıllarında Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nde Gençlik Kolları başkanlığına getirildi. Alparslan Türkeş C.M.K.P.'ye genel başkan olunca MHP'nin il yönetim kurullarının ve ülkücü yan kuruluşlarının oluşturulmasında görev aldı.

Erzurum'da haftalık Serhat gazetesi ile Kümbet ve Şelale isimli aylık fikir ve sanat dergilerini çıkardı. Demokrat Doğu gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü ile Milletin Sesi Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürlüğü'nü yaptı.

1969 yılında Erzurum İkinci Kuvay-ı Milliye Derneği Başkanlığı ile Milliyetçiler Konseyi Kurucu Üyeliği'ni yürüttü.

1977 yılından 12 Eylül 1980 tarihine kadar Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İzmit, Adapazarı ve İstanbul'u kapsayan illerde ülkücü teşkilatların yönetiminin tanzimi ve eğitimi için Başbuğ tarafından Marmara Bölge Sorumlusu olarak görevlendirildi.

yilma-durak.jpg

Rahmetli olan eski İstanbul İl Başkanı Recep Haşatlı'nın yardımcısı olarak MHP İstanbul İl İkinci Başkanlığını 12 Eylül'e kadar sürdürdü.

Yine Başbuğ ile beraber Türk-İslam Araştırmaları Vakfı'nın kurucu üyesi oldu. Halen bazı vakıf ve derneklerin kurucu üyeliği ile yönetimlerinde görev yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.