BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren nereye gömülecek?

7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren, dosyası Yargıtay'da bekletildiği için devlet töreniyle gömülecek.

Abone ol

7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren, dosyası Yargıtay'da bekletildiği için devlet töreniyle gömülecek. Evren salı günü devlet töreniyle Ankara'da Devlet Mezarlığı'na defnedilecek.

Salı günü sabah saatlerinde Kenan Evren'in naaşı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden alınacak. İlk tören Genelkurmay Karagahı'nda yapılacak. Naaş top arabasında taşınacak.

KENAN EVREN CENAZE TÖRENİ AİLEDEN VETO - TIKLAYIN
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Taburu da cenazeye eşlik edecek. Töreninin ardından Kenan Evren Ankara'daki Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

2 aralık 2006 tarihinde yürürlüğe giren Devlet Cenaze Töreni Yönetmeliği'ne göre vefat eden cumhurbaşkanları için devlet töreni düzenleniyor. Evren için devlet töreni düzenlenmemesi 2 durumda gerçekleşebilir. Birincisi bakanlar kurulu kararı. İkincisi ise, ailesinin bu töreni tercih etmemesi yoluyla olur. 

Bu nedenle 12 Eylül davasında müebbet hapisle cezalandırılan Kenan Evren'in devlet töreni ile defnedilmesinin önünde herhangi bir yasal engel bulunmuyor.

DEVLET MEZARLIĞI NEDİR?

Devlet Mezarlığı, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları ile Kurtuluş Savaşı sırasında en az tümen komutanlığı yapmış ve 1988 yılında Genelkurmay Başkanı'nın politik kriterlerine uyan (Sakallı Nurettin Paşa politik kriterlere uygun bulunmamıştır) 61 komutanın mezarlarının yer aldığı 1988 yılında hizmete açılmış "anıt-park" niteliğindeki mezarlıktır. 

Ankara'da, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alır. 536.000 metrekarelik alanda yer alan ve 356.000 metrekaresi yeşil alan olan park halka açıktır. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yönetilir.