BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren için düğmeye basıldı!

Anayasa değişikliği paketi kabul edildi. Geçici 15. madde kaldırılınca 12 Eylül mağdurları soluğu adliyede aldı.

Abone ol

Kenan Evren ve yönetiminin yargılanması için Ankara'da savcılığa başvuru yapıldı. Suç duyurusu Mazlum-Der ve İHD'den geldi.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, dönemin kuvvet komutanları, dönemin danışma meclisi üyeleri, eski başbakanlardan Bülent Ulusu, bakan bürokrat, vali  ve emniyet görevlileri hakkında soruşturma açılması istendi.

ZAMAN AŞIMI BİLMECESİ

Daha önceki suç duyurularında geçici 15. madde gerekçe gösterilerek takipsizlik kararı verilmişti. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yeni düzenleme karşısında zaman aşımı var mı yok mu onu değerlendirecek. Aleyhte düzenlemeler geçmişe yürür mü yürümez mi buna bakacak.

UFUK URAS ADLİYEDE

Ufuk Uras Beşiktaş Adliyesi'ne giderek, 12 Eylül darbesinden sorumlu olan Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Şikayetçi olan 80 kişi arasında milletvekili Ufuk Uras, yazarlar Nihal Bengisu Karaca, Ferhat Kentel, Yasemin Çongar, Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, Sacit Kayasu, eski İstanbul Baro Başkanı Yücel Sayman ve sanatçı Zeynep Tanbay da bulunuyor.

GENÇ SİVİLLER DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Anayasa değişiklik paketi için yapılan referandumda sandıktan ’evet’ çıkmasının ardından darbecilerin yargılanmasının önü açıldı. Genç Siviller, 12 Eylül darbesini yapanlar hakkında Bursa Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

300 GÜN GAZETELER ÇIKMAMIŞ

Darbecilerin yüz binlerce insanı mağdur ettiğini belirten Emin İleri, "12 Eylül 1980 darbesinde halk iradesi meclis ortadan kalkmış, siyasi partilerin kapısına kilit vurulmuştur. 650 bin kişi gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiştir. Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılanmıştır. 7 bin kişi için idam cezası istenmiştir. 517 kişiye idam cezası verilmiş, bunlardan 50’si asılmıştır. 30 bin kişi işten atılmış, 388 bin kişiye pasaport verilmemiştir. Gazetecilere hapis cezaları verilmiş, 300 gün gazeteler çıkmamıştır. 39 ton gazete ve dergi imha edilmiştir. Cezaevlerinde toplam 299 kişi yaşamını yitirmiştir." dedi.