BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

'Kenan Evren' gitti 'Demokrasi' geldi

Adana'da Kenan Evren ismini taşıyan okulun adı 'Demokrasi' olarak değiştirildi.

Abone ol

Adana'da 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştiren Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile silah arkadaşı Bedrettin Demirel'in isimlerini taşıyan ilkokulların ismi değiştirildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Kenan Evren isminin 'Demokrasi', Bedrettin Demirel isminin ise 'Mihriban' şiiriyle gönülleri yakan Abdurrahim Karakoç olarak değiştirildiğini söyledi. Coş, vatandaşlar ile eğitim camiasından gelen istekler olduğunu belirterek, "Tabelalar da değişti, okulların ismi de değişti. Bundan sonra mezun olan çocuklarımızın diplomalarında ve özgeçmişlerinde artık bu isimler yer alacak" dedi.

ANTİDEMOKRATİK ÇAĞRIŞIMLARDAN VAZGEÇİLDİ

Coş, yaptığı açıklamada, söz konusu isimlerin vatandaşların arzusu doğrultusunda özellikle eğitimci arkadaşlarının talepleri doğrultusunda değiştirildiğini bildirdi. "İsimler kültürümüze ve vazgeçilmez yönetim biçimimiz olan demokrasiye atıfta bulunularak değiştirilmiş oldu" diyen Coş, bu isimlerden birinin Kenan Evren olduğunu kaydetti. Coş, Kenan Evren isminin antidemokratik bir dönemi çağrıştırdığını ve çeşitli rahatsızlıklara yol açtığını dile getirdi.

EVREN'İN YERİNE, DEMOKRASİ

Evren'in darbe yapmaktan mütevellit yasal soruşturma ve kovuşturma geçirdiğini dile getiren Coş, bu ismin vazgeçilmez bir yönetim sistemimiz olan 'Demokrasi' olarak değiştirildiğini söyledi. Coş, "Değişiklikle çocuklarımızın mezun oldukları okulların diplomalarında artık demokrasi yer alacak. Çocuklarımız, antidemokratik eylemleriyle bilinen, tanınan kişileri değil demokrasiyi özümseyecek. Biyografilerinde rahatsız olacakları isimler yerine, milletimizin benimsediği ve özümsediği isimleri taşıyacak" diye konuştu.

DİĞER OKUL ABDURRAHİM KARAKOÇ OLDU

Coş şöyle devam etti: "Vatandaşların isteği doğrultusunda bir müddet önce vefat eden gazeteci, şair, yazar rahmetli Abdurrahim Karakoç ki kendisi şiirleriyle özellikle türküleştirilen Mihriban şiiriyle gönülleri fethetmiştir. Halkımızın gönlünde özel bir yer edinmiştir. Demokrasinin kesintiye uğradığı ya da yeterince kurumsallaşamadığı, uygulanamadığı dönemlerde de milli ve manevi değerlerimizin, vatandaşımızın hissiyatına tercüman olmuş bir şahsiyettir. Bu önemli kültür adamımızın isminin de gençlerimiz tarafından bilinmesi tanınması ve yaptığı hizmetlerin unutulmamasını teminen o okulumuzun ismi de rahmetli Abdurrahim Karakoç'un ismi ile değiştirilmiştir"