BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren duruşmaya bağlandı

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı 12 Eylül davası 18 Haziran’a ertelendi. ...

Abone ol

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı 12 Eylül davası 18 Haziran’a ertelendi. Ankara GATA’da bulunan Kenan Evren ile İstanbul GATA’da bulunan Tahsin Şahinkaya’ya sesli ve görüntülü sistemle bağlandı.
12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan dava, özel yetkili mahkemelerin kapatılması ile 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne devredildi. Davanın bugünkü duruşmasının Ankara GATA’da bulunan Kenan Evren ile İstanbul GATA’da bulunan Tahsin Şahinkaya’ya sesli ve görüntülü sistemle bağlandı. Duruşmayı Evren ve Şahinkaya, yataklarında yarı yatar vaziyette takip etti. Duruşmada görevli cumhuriyet savcısı mahkemenin asil savcısının izinli olduğunu belirterek dosyayı kapsamlı olarak inceleyemediğini söyledi. Daha önce verilen görüşe katılıp katılmadığı konusunda süre isteyen savcıya müdahil avukatları karşı çıktı. Ankara GATA Hastanesi’nde yatan Evren’in su içtiğini gören davayı izleyen bir kişinin tepki göstermesi dikkat çekti. Duruşma 18 Haziran’a ertelendi.
(İHA)