BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.434,38
HABER /  GÜNCEL

Kemalistler ulusalcılar bu kadar mı bön?

6 bin CHP'linin canlı Atatürk portresi yapmasını eleştiren Taraf yazarı Hadi Uluengin "Kemalistler, Atatürkçüler, ulusalcılar, bu kadar mı ilkel? Bu denli mi bön?" diye sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Anıtkabir'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 92'nci yıldönümü nedeniyle yurt genelinden toplanan 6 bin CHP'linin Atatürk'ün canlı portresini oluşturması sosyal medyada alay konusu olurken Taraf yazarı Hadi Uluengin sert bir eleştiriye imza attı. 21. yüzyılda Atatürk portresi yapmanın ilkellik olduğunu vurgulayan Taraf yazarı Hadi Uluengin "Kemalistler, Atatürkçüler, ulusalcılar, kendilerine ne diyorlarsa her neyse, onlar gerçekten de bu kadar mı ilkel? Bu denli mi bön? Bu ölçüde mi 21. yüzyılın dışında?" diye sordu.

İşte Hadi Uluengin'in ilgili bölümler:

KEMALİSTLER ULUSALCILAR BU KADAR MI BÖN VE İLKEL?

Kemalistler, Atatürkçüler, ulusalcılar, kendilerine ne diyorlarsa her neyse, onlar gerçekten de bu kadar mı ilkel? Bu denli mi bön? Bu ölçüde mi 21. yüzyılın dışında?

ATATÜRK'E BİR PAGAN GİBİ TAPIYORLAR

Onlar böylesine karikatürize olacak derecede bağnaz, ufuksuz ve mantıksız mı?

Sevapları günahlarına haydi haydi ağır bastığı için hakikaten büyük bir lider olan Kemal Atatürk’e pagan bir putperest ve ikonist bir Ortodoks gibi tapınmakla, aslında o Mustafa Kemal’in seküler aydınlanmacılığıyla sonsuz çeliştiklerini hiç fark etmiyorlar mı?

ANTİ ATATÜRKÇÜLÜĞE SÜRÜKLÜYORLAR

Bilhassa da, şeklen laik gözüken ama özünde metafizik boyutu arşa varan bir ibadeti sürdürmekle; artı, bunu hâlâ empoze etmeye çalışmakla, semavi inançların dışındaki her türlü ritüeli reddeden insanları zorla anti-Atatürkçülüğe sürüklediklerini anlamıyorlar mı?

İŞTE CHP'NİN TARTIŞMA KONUSU OLAN ATATÜRK PORTRESİ:

portre_7372.jpg

ataurk_4686.jpg

ataturk2_6758.jpg