BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu'nu en çok bu üzdü

Kamal Kılıçdaroğlu, İzmir'de partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. CHP lideri, İzmir'de, en çok neye üzüldüğünü anlattı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocağlu’nun eşgüdümünde tarihi Havagazı Fabrikası’nda, partisinin 22 ilçe belediye başkanı, genel başkan yardımcıları ve İzmir İl Başkanı Ali Engin'le basına kapalı toplantı yaptı.

'ENKAZ' DEMEYİN 

Toplantıda yeni seçilen belediye başkanları kendilerini tanıttı, projelerini anlattı. Yeni başkanlar konuşmalarında uyumun önemine vurgu yaparak birlik ve beraberlik istedi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, konuşmasına başkanlara "Hayırlı olsun" diyerek başladı. Halkçı belediyecilik kavramına vurgu yaparak, ’enkaz devraldık’ söyleminden uzak durulması gerektiğini belirtti. Kültür, sanat, çevre ve park projelerine ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, başkanlardan her mahalleye kreş açmalarını, öğrenci yurdu yapmalarını ve sokak çocuklarının bakımına duyarlı olmalarını istedi. Kılıçdaroğlu’nun basına kapalı toplantıda başkanlara yönelik şu konuşmayı yaptığı öğrenildi:

İZMİR’DE SONUÇLAR BİZİ TATMİN ETMEDİ

"İzmir’de yerel seçim sonucu bizi tatmin etmedi, ama başarısızlık da değildi. Daha iyi sonuç bekliyorduk. Neden bazı ilçeleri kaybettiğimizi oturup düşünmemiz gerekiyor. Sonuçları sağduyu ile değerlendirmek lazım. Belediye başkanları örgütle uğraşmamalı. Sadece CHP’nin çok oy aldığı bölgelere değil bütün bölgeye hizmet verin. Bir dahaki dönem daha da fazla oy almamız için iyi geçinin. Uyum içinde çalışın. Çözüm üreten çalışan, halkçı belediye olun. Mazeret değil iş üretin. İstihdamı artıran projeler geliştirin. Sizin göstereceğiniz başarı partinin başarısıdır. İlk altı ay çok önemli. Erken kalkın. Kadınların desteğini alın. Evlere girin."

TOPLANTIDA 'SÜRGÜN' KAVGASI

Yeni belediye başkanlarının kendilerini tanıtmasının ardından dördüncü dönem yeniden seçilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin söz istedi. Şahin, Karşıyaka Belediyesi Özel Kalem Müdürü olan kızı ile aynı belediyede İmar Müdürü olan damat adayının, yeni seçilen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından koltuğa oturtur oturmaz bir hafta içinde görevden alındığını belirterek, "Ben dört dönemdir başkanım, önseçimden çıkarak geldim. Nezaket gereği bir sorulsaydı. Kızım ve damadım 7 Haziran’da evlenecekler. Ancak yeni başkan kendilerini başka yere sürdü. Aynı parti içinde bunlar doğru değil" dedi. Kılıçdaroğlu, Şahin’in bu şikayeti karşısında hiçbir yorum yapmadı.

'CHP'DEN GİDENLER DÖNMESİN'

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, yerel seçim öncesi CHP’den ayrılarak başka partilerden aday olanların partiye dönmemeleri gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu da partiye ihanet edenlerin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.

CHP VE MHP'Lİ BELEDİYELER DEKLARASYON YAYIMLAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantının sonunda konuştu. Gündeminde İzmir İl Özel İdaresi’ne ait malların belediye yerine, Hazine’ye devri konusu vardı. Kocaoğlu, "AKP iktidarı İzmir’e ve İzmir’in mallarına saldırıyor. CHP’nin 13 İzmir millevekilli bu konuda deklerasyon yayımladı. 22 CHP’li 2 MHP’li ilçe belediye başkanları da önümüzdeki günlerde bu konuda deklarasyon yayımlayacak. Yapılan bu haksızlığı İzmir kamuoyuna bildireceğiz. Kamu malları kente kazandırılmalı. Bizim kamu mallarını korumak gibi kentsel bir görevimiz var" dedi.

Bu arada Kılıçdaroğlu, havaalanında pankart açıp gösteri yapan Çiğli Belediyesi şirketi Kafesan’ın işçileri ile Belediye Başkanı Hasan Aslan’la bir süre ayrı bir masaya oturup görüştü. Kılıçdaroğlu’nun sorunların çözümü için diyaloğu sürdürmeleri uyarısında bulunduğu, taşeron sorununu iktidarın yasayla çözebileceğini söylediği öğrenildi.