BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan muhalefet çıkışı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda yönetimi kurulu üyeleri ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her ülkede iktidar vardır ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Çünkü en azından bardağın boş tarafını da söylemeye birilerinin olması gerekiyor" dedi.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, sanayi şehri Kahramanmaraş'ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.



Ticaret ve Sanayi Odasını kuranların ve yönetenlerin övgüye değer olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bu sayede Kahramanmaraş'ın sanayi üssü, sanayi merkezi ve üretim üssü haline dönüştürüldüğünü belirtti.

Tekstilde, çelik eşyada, özellikle dünya markası olan dondurmada çok önemli mesafelerin alındığını ifade eden Kılıçdaroğlu, çok verimli bir toplantı yaptıklarını, başkanların düşüncelerini aktardığını kendilerinin de düşüncelerini açıkladıklarını söyledi.



Türkiye'nin gerçekten huzura ve istikrara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü sanayici, üretici ve tüccar, esnaf herkes huzurlu bir ülkede üretim yapmak ister, yatırım yapmak ister, çocuğunu huzurlu bir ülkede okula göndermek ister. Çok iyi yetişmesini ister. Bu bağlamda biz elimizden gelen katkıyı vermeye özen gösteriyoruz ama bu özeni gösterirken de elbette varsa sorunlar o sorunları açık yüreklilikle dile getirmek bizim en temel görevlerimizden birisidir. Tabii şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Her ülkede iktidar vardır ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Çünkü en azından bardağın boş tarafını da söylemeye birilerinin olması gerekiyor. Biz Türkiye'nin istikrarını ve huzurunu koruyarak bu konuda da temel ölçütlere de dikkat ederek elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Çünkü ülkemizi seviyoruz. Sanayicilerimizi, üreticilerimizi, çiftçimizi ve esnafımızı seviyoruz. Onlar üretim yaptıkça istihdam yarattıkça Türkiye'nin milli gelirine ciddi anlamda katkıda bulunuyorlar. Onları tekrar yürekten kutluyorum."

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun da istikrar ve huzurun önemine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Zabun ve odanın Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Kılıçdaroğlu'na kente özgü sim sırmadan yapılan Atatürk tablosu hediye etti.