BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı'na: O koltuğu terk et"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Atatürk'e hakaret eden ve Keşke Yunan gelip gelseydi diyen Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı'na "O makamı terk et" dedi. Bugün yapılan MHP, İYİ parti grup toplantılarında da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaşı'ın istifası istendi. Bu istifa çağrısına Kılıçdaçdaroğlu da katıldı.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. 9 Kasım'da Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş'ı çok sert eleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlık makamının Cumhuriyet tarihine ihanet koltuğu olmadığını dile getiren CHP lideri ziyaret tarihinin de çok manidar olduğunu belirtti.

İşte Diyanet İşleri Başkanı'nı çok sert eleştiren CHP liderinin konuşması şöyle: 

"Diyanet İşleri Başkanı 'Keşke Yunan gelip gelseydi' diyen adamın önünde diz çöküyor. Bayrağına, vatanında düşman bu kişi 'Keşke yunan galip gelseydi' diyor.  Bu kişi "10 Kasım 9'u 5 geçe kenefe gidin" diyen kişi. Bu kişiyi diyanet işleri bakanı gidip ziyaret ediyor. Bunun insani ziyaretle ne ilgisi var. Sen makam aracıyla, üzerinde cübbeyle gidiyorsun. Resmi ziyaret bu. Sana o koltuğu sağlayanlar idamla yargılandı. Rifat Börekçi idamla yargılandı, Mustafa Kemal idamla yargılandı. Ve sen tarihine de inancına da ihanet ediyorsun.

“O ZAT O KOLTUKTA OTURMAMALIDIR”
O zat o koltukta oturmamalıdır. O koltuk her inanca, her kimliğe saygı koltuğudur. O koltukta insanlar bölüştürülmez. O koltuk saygıyı temsil edecek bir koltuktur. O nedenle o zatın da o koltuğu bırakması benim arzumdur."

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ
Cemal Kaşıkçı cinayetinden de bahseden Kılıçdaroğlu, birçok ülke ile paylaşılan ses kayıtlarının meclisle de paylaşılmasını talep etti. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "2 Ekim'de bir cinayet işlendi Cemal Kaşıkçı. Özel uçakla resmi görevle geldiler ellerini kollarını sallayarak gittiler. Saray'daki biz ses kaydını isteyenlere dinlettik diyor. MİT hiçbir şey saklamadı. Bunu gazetecilere anlatıyor. 

Bütün dünya biliyor ama biz bilmiyoruz, vatandaş bilmiyor. Meclis bilmiyor neden devlet sırrı diye. Ama dağıtan sensin. Ses kayıtlarının Meclise gelmesini isteyeceğiz"

<iframe src="https://www.internethaber.com/video-embed/1918700" style="border:0; width: 700px; height: 520px"></iframe>