BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu'na 'pespaye' şoku

Süleyman Soylu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu için "Siyaseti bu kadar pespaye yapan bir tipe rastlanılmamıştır" sözleri hakret sayılmadı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu hakkında "hakaret" iddiasıyla yaptığı suç duyurusunda takipsizlik kararı verdi.

PESPAYE BİR TİP

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir konuşmasında kendisi hakkında "siyaseti bu kadar pespaye yapan bir tipe rastlanılmamıştır" ifadesini kullandığı gerekçesiyle Soylu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na "yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

TAHAMMÜL EŞİĞİ İLERİ SEVİYEDE OLMALI

Suç duyurusunu değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "toplumda belirli görevleri üstlenmiş, fikirleri takip edilen ve halka mal olmuş kişilere ilişkin tahammül eşiğinin daha ileri seviyede olması ve bu kişilerin eleştirilmeleri karşısında esnek bir yaklaşım tarzı göstermeleri" gerektiğinin gözönünde bulundurulmasına işaret ederek, Soylu hakkında takipsizlik kararı verdi.

Bir siyasetçiye yönelik eleştirilerin kabul edilebilirlik sınırlarının, özel bir şahsa yönelik eleştiri sınırlarına göre daha geniş olması gerektiğine vurgu yapılan takipsizlik kararında, "Bir siyasetçi özel şahıstan farklı olarak her sözünü ve eylemini bilerek ve kaçınılmaz bir şekilde gazetecilerin ve halkın yakın denetimine açar ve bu nedenle daha geniş bir hoşgörü göstermek zorundadır" ifadelerine yer verildi.