BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  GÜNCEL

Kemal Kılıçdaroğlu istifa etti mi? Bomba açıklama canlı yayında

CHP'den beklenen son dakika açıklama geldi. Kemal Kılıçdaroğlu merakla beklenen basın toplantısında 'istifa' lafını ağzına bile almadı. CHP'nin yüzde 22 oy olmasını başarı olarak yorumlayan Kılıçdaroğlu 'tebrik' açıklaması ile Muharrem İnce'yi hedefe koydu.

Abone ol

2018 Seçim sonuçları ile köşeye sıkışan Kemal Kılıçdaroğlu partisinin yetkili organı MYK toplantısından öfkeli bir ruh haliyle kameraların önüne çıktı. Muharrem İnce'nin tebrik ettiği Erdoğan için 'Neyini tebrik edeceğim' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, verdiği yanıtla İnce'yi de hedef aldı.

'Koltuk sevdalılarının CHP'de işi olamaz' diyen Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısının finalini de kızgın bir şekilde yaptı.

Tebrik edecek misiniz sorusu kızdırdı
Kemal Kılıçdaroğlu istifa lafını ağzına almadığı basın toplantısının finalinde gazetecilerin yönelttiği sorulara hayli bozuldu. Sinirlenmesine sebep olan ise 'Erdoğan'ı tebrik ettiniz mi?' sorusu oldu. Bir anda ses tonunu yükselten Kemal Kılıçdaroğlu asabi bir şekilde şunları söyledi:

-"Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama yargı ve yürütme organını kendisine bağlayan bir insan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir partinin genel başkanı olarak mahkemelere hakim tayin ediyor onu mu tebrik edeceğim? Demokrasiyi savunuyorsa, evet bu konuda yeni anayasa değişikliği yapacağız diyorsa ilk ben tebrik edeceğim. Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim, nesini kutlayacağım?

Muharrem İnce tebrik etmişti
Muharrem İnce seçimler sonrasında Cumhurbaşkanlığı yarışını kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayıp tebrik etmişti. Kılıçdaroğlu'nun 'tebrik' konusundaki öfkeli yanıtı İnce'ye bu konuda kızgın olduğunu gösteriyor.

Kılıçdaroğlu İnce ve istifa lafını duyunca öfkeyle patlayıp çekti gitti

Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerden iki gün sonra yaptığı basın açıklamasında özeleştiriye de yer vermedi. Seçim sonuçlarını 'başarılı' olarak yorumlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"AK PARTİ'YE 7 PUAN KAYBETTİRDİLER" :

-Sonuç su; iktidar partisine AK Parti’ye 7 puan kaybettirdiler. Kolay elde edilecek bir başarı değildir. sıradan bir başarı değildir. OHAL’e rağmen, devletin bütün imkanlarına rağmen, bütün TV’lere gazetelere, şantajlara baskılara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlarıma teşekkür etmeyip de kime teşekkür edeceğim? 49,5 olan oyları 42,5’a düştü. Bu bizim için çok önemli bir sonuçtur. Güçlü ve aydınlık bir Türkiye’nin kapısını araladılar. Biz yapabiliriz algısını toplumun her kesimine ve dünyaya anlattılar.

"DÜNÜN TEK ADAMI BUGÜNÜN ARTIK TOPAL ÖRDEĞİDİR"

-Bu sonuç aynı zamanda parlamentoda iktidar partisinin çoğunluğunu kaybetmesinin yolunu açtı. Dünün tek adamı bugünün artık topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Özetle duvarın bir kısmını yıktık. Aynı azim ve kararlılıkla duvarın geri kalan kısmını da yıkacağız.

"BU SEÇİMİN TEK KAYBEDENİ AK PARTİ'DİR"

-Bu seçimin tek kaybedeni vardır AK Parti’dir. 7 puan kaybetmiştir, parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Kazanan da demokrasidir. Bu sonucu kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden bugüne geldiğimizi de herkesin bilmesi lazım.

"MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIĞIMIZ 13 İLDE VEKİL ÇIKARDIK"

-Uzun zamandır milletvekili çıkaramadığımız 13 ilde milletvekili çıkardık. Artık o iller şu tabloyu çok net görecekler. Parlamentoda bizim bir sesimiz var. Bizim sorunlarımızı dile getirecek bir milletvekilimiz var; görecekler. Hem sahada görecekler, hem parlamentoda görecekler.

Millet ittifakının getirdiği bir şey daha var. 12 Eylül darbe hukukunun getirdiği yüzde 10 seçim barajını yerle bir ettik. Kazanan demokrasi oldu. Bir şeyi daha gerçekleştirdik. Eskiden iktidarın istediği iki partili bir parlamentoydu.

1 Kasım 2015 sonuçları nasıldı? CHP ve AK Parti'nin oy oranlarına bakın! Kim kazandı kim kaybetti?