BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kemal Kılıçdaroğlu inandırıcı değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Kılıçdaroğlu'nun MİT iddiasını değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, Kılıçdaroğlu'nun "MİT" açıklamasına ilişkin, "Genel ifadelerle, cümlelerle doğrusu bunlar hiç inandırıcı olmuyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "MİT" açıklamasına ilişkin, "Hiç olgunlaşmamış, bazen içi boş dosyalar önüne geliyor, o bunu çok ciddiye alıyor. Çok büyük açıklamalar yapıyor ama sonra kof çıkıyor" dedi.

AK Parti İlkadım İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Samsun'a gelen Atalay, Sevgi Kafe'deki kahvaltı programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Abdullah Öcalan'a sekreterya verilecek mi" sorusu üzerine bu soruya hükümetin cevap vermesi gerektiğini belirten Atalay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili sözlerinin sorulması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun böyle bir açıklama yaptığına ancak genel ifadelerin içinde özel bir ifadesi veya özel bir cümlesinin bulunmadığına işaret eden Atalay, şöyle konuştu:

"Hangi gerekçeye dayandırıyor? Ellerinde hangi veri var? Öyle bir kanaate nasıl vardılar? O tür bilgiler olmalı ki biz de bilmeliyiz. Kamuoyunda yaptığı açıklama sadece genel bir ifade, 'MİT, CHP ile ilgili işte çalışma yapıyor' diye. Şimdi Kılıçdaroğlu'nun şöyle bir özelliği var genel başkan olarak. Genel başkan olmadan önce de o tür dosyalar önüne geliyordu, hiç olgunlaşmamış, bazen içi boş dosyalar önüne geliyor, o bunu çok ciddiye alıyor. Çok büyük açıklamalar yapıyor ama sonra kof çıkıyor. Yani o kadar çok örneği var ki bunun, yine öyle bir dosya veya bilgi, birileri önüne bir şeyler getirdi zannediyorum. O da fazla inceleme yapmadan, bir de kamoyunda bunun fazla karşılığı olacağını düşünerek böyle bir açıklamada bulundu."

"Eğer bunda ciddilerse bu çok ciddi bir suçlamadır. Bunun üzerine gitsinler" diyen Atalay, "Biraz veri versinler, açıklasınlar, kamuoyu bilsin. Genel ifadelerle, cümlelerle doğrusu bunlar hiç inandırıcı olmuyor, benim için şu an hiç inandırıcılığı yok" ifadesini kullandı.

Atalay, "HDP tarafından çözüm sürecinin tıkandığı" yönündeki soruyu ise "Çözüm süreciyle ilgili konuşmaları hükümete sorun, şu anda ben bakan değilim. O işleri yürüten de değilim. Onun için sorularınızı hükümete sorun. Hükümet bir açıklama yaptıktan sonra onu teyit anlamında açıklama yaparız" diye yanıtladı.