BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu icralık oldu

Yargıtay tarafından onaylanmış tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu icraya verildi ve maaşına haciz konuldu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan’a ödemeye mahkum edildiği tazminatı ödemeyince icraya verildi. CHP liderinin maaşına da el konulması istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Eski Başkan Mehmet Özhaseki’ye yönelik suçlamaları nedeniyle dertte.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Meclisteki bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Dönemin Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuştu,

İddialar nedeniyle başlayan soruşturma sonuçlandıktan sonra Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanları kişilik haklarına hakaretten tazminat davaları açtı. Bu davaları kazanan Mehmet Özhaseki, tazminat paraları ile halka sucuk dağıtarak büyük ses getirmişti.

YARGITAY ONADI

Devam eden tazminat davalarından birisi daha kesinleşti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, açmış olduğu tazminat davasını kazanarak mahkeme masrafları ve faizleriyle birlikte 8 bin 772 TL almaya hak kazandı. Kılıçdaroğlu’nun avukatlarınca Yargıtay’a götürülen mahkeme kararı Yargıtay tarafından da onandı. Tüm hukuki süreçlerinin tamamlanmasının ardından Hüseyin Beyhan’ın avukatları tarafından Kayseri 2. İcra Müdürlüğü’ne başvuruldu ve İcra Müdürlüğünce Kılıçdaroğlu’na ödeme tebligatı yapıldı.

İCRA KARARI ÇIKARILDI

Kayseri 2. İcra Müdürlüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına müzekkere yazarak Kılıçdaroğlu hakkındaki icranın işleme konulmasını ve borcunu ödeyinceye kadar maaşından kesilmesini istedi. Müzekkerede şu ifadelere yer verildi:

“Borçlu Kemal Kılıçdaroğlu’nun borcu bitinceye kadar ücret, nema, toplu sözleşme farkı ve ikramiyelerinin 1/4’ünün; teminatlar bakımından, borçlunun iş akdinin feshi halinde ihbar ve kıdem tazminatının tamamının borç miktarına yetecek kadarına haczine karar verilmiştir. Borçlunun maaşı üzerine konulmuş başka hacizler var ise sırayla alınması ve dosya no.ları ile borç miktarının ve ne zaman sona ereceğinin en geç 7 gün içinde bildirilmesi rica olunur.”

Maaşına haciz konulan Kılıçdaroğlu’nun kaynağı nereden bulacağı merak ediliyor.