BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39

Kemal Kılıçdaroğlu da ağlayabilseydi keşke!

Nesrin Yılmaz'ın deyişiyle, yüreği nasırlaşmış kimi akıl yoksunu zevat, milyonlarca babayı aynı anda ağlatan o görüntüyü doladı diline haya etmeden. Akan gözyaşı duygusallaştıracağına, öfke seli oluşturdu sanki.

Bir babanın gözyaşlarıydı Ülke TV'de akan. Esma'nın mektubuydu onu ağlatan, kızının kapısına astığı pusulaydı Erdoğan'ı hıçkırıklara boğan. 

Konuşmakta zorluk çektiği anda söyledi zaten, bir başbakan olarak değil, bir baba olarak gözyaşlarına hakim olamadığını.

Nesrin Yılmaz'ın deyişiyle, yüreği nasırlaşmış kimi akıl yoksunu zevat, milyonlarca babayı aynı anda ağlatan o görüntüyü doladı diline haya etmeden. Akan gözyaşı duygusallaştıracağına, öfke seli oluşturdu sanki.

Kızdılar!

Erdoğan ağlıyor diye...

                           ***

Kemal Kılıçdaroğlu'na ne demeli peki?

"Çaresiz" ilan etti ağlayan "adam"ı!

Doğrudur "çaresiz"dir ağlayan adam, o an tek bir şey gelmez elinden. Bir meydanda, usulca, kurnazca, kahpece vurulmuş genç bir kızın yere yığılan bedenini görünce çaresiz kalmıştır Erdoğan, diğer babalar gibi. Babasının arkasından yazdığı mektubu da duyunca, hepten çaresiz kalmıştır. Esma'nın masum yüzünün üzerinden akan mektubun ayrıntıları, kapısına pusula asan kızını hatırlatınca, çaresizliği artmıştır Erdoğan'ın.

Annesinin tabutunun başında çaresiz gördük bu ülkenin Başbakan'ını. Alışık olmadığımız bir görüntüydü, başkaları gibi kahkaha atmıyordu, annesinin tabutunun az ötesinde. Şen şakrak olamıyordu. Ülke meselelerini cenaze yerinde konuşamayacak kadar çaresizdi.

Ağlıyordu yine...

                     ***

Bizim tanık olduğumuz çaresizlikler bunlar...

Ya görmediklerimiz...

Erdoğan'ın gizli gizli ağlamaları yok mudur sizce?

Evladına sarılarak, hıçkırıklarla ağlıyor mudur "çaresiz adam..."

Yoksa kameralara mı ağlıyor Başbakan?!

                    ***

Herkes eteğindeki taşları döktü Erdoğan'ın gözünden yaşlar akınca. Kimi oy dedi, kimi Irak'ı hatırlattı, kimi Uludere'yi... Kimi "kendinden olanlar için ağlıyor" dedi, kimi de onunla birlikte gözyaşı döktü.

İbrahim Tatlıses sizce gözyaşlarına hakim olmuş mudur Erdoğan'ın o halini görünce. Çaresiz mi o da? Ya ben? Ben de ağladım! Az ötedeki evladımdan gözyaşlarımı gizleyerek ağladım hem de! Esma'ydı bize evlatlarımızı daha da kıymetli hale getiren. O kahpe kurşundu onlar için gözyaşı dökmemize neden olan.

Kemal Kılıçdaroğlu da "çaresiz" kalsaydı keşke!

Ağlamanın insani olduğunu, o da gösterebilseydi bize keşke.

Ağlayabilseydi eğer, gözyaşları kurumasaydı eğer, ağlayan bir kişinin gerçekten çaresizlikten ağladığını anlar ve gözyaşları üzerinde siyaset yapmazdı. Kemal Bey, siyaseten ağlamaya alışık. Duygusal yönünü de görebilseydik keşke. İnsani olarak o da bir baba gibi olabilse keşke.