BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'da!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Essen kentindeki eski maden ocağı Zeche Zollverein'ı gezdi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, müze haline getirilen eski maden ocağı Zeche Zollverein'ı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü Durdu Özbolat, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da eşlik etti.

ORTA ÇAĞ KOŞULLARI VARDI 

Burada Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin anısına saygı duruşunda bulundu. Ardından, maden ocağından bir yetkili, Kılıçdaroğlu'na maden ocaklarındaki çalışmalar ve kaza anında yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi.

Kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Soma'daki maden faciasından duydukları üzüntüyü dile getirerek, "301 madencimizi kaybettik. Orta Çağ koşullarında yaşıyorlardı. Orada yaşamını yitirenler için orada çalışanların ölümün doğal olduğunu söylemişlerdi. Madende çalışanların yer altında ölmelerinin doğal olmadığını, Türkiye ve bütün dünyaya göstermek istiyoruz" dedi.