BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünde 2. gün neler oluyor?

ANKARA'dan İstanbul'a yürümeye başlayan Kemal Kılıçdaroğlu ikinci günde yol alıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bugün 22 kilometre yürümeyi planlıyorlar. İşte CHP'nin adalet yürüyüşünün ikinci gününden haberler.

Abone ol

İSTANBUL yollarına düşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elindeki 'adalet' yazan pankartla yürüyor. CHP lideri ilk gün Ankara'dan çıkmayı başaramamıştı. Dün geceyi hipodrom yakınlarında kurulan çatırda geçiren CHP lideri bugün gün ışığı ile birlikte yola koyuydu. İşte yürüyüşte son durum;

CHP heyeti cuma namazı dolayısıyla mola verdi. Bu molanın ardından yürüyüş kaldığı yerden devam ediyor.

YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI VE KONAKLAMA YERLERİ
CHP'nin Ankara - İstanbul arası adalet yürüyüşünde güzergah ve mola yerleri de belirlendi. İşte listedeki yerler;

BUGÜNKÜ YÜRÜYÜŞTE İLGİNÇ İSİMLER VAR
Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne eşlik edenler arasında AK Parti'nin kurucu isimlerinden Fatma Bostan, eski AK Parti Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal ve bir süre önce KHK’yla işine son verilen AK Parti eski Milletvekili Merve Kavakçı’nın eski eşi Prof. Dr. Cihangir İslam’ın da bulunması dikkat çekti.

Sol baştaki AK Parti kurucularından Fatma Bostan, yanındaki eski AK Parti Adıyaman milletvekili  Faruk Ünsal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağ tarafındaki siyah tişörtlü ise AK Parti eski milletvekili Merve Kavakçı'nın boşandığı eşi Profesör Doktor Cihangir İslam. Kavakçı'nın eşi KHK ile görev yaptığı üniversiteden ihraç edilmişti. 

ANKARA ÇIKILDI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu yürüyüşünde, 7 kilometrelik etabın ardından Ankara il sınırını geride bıraktı. Adalet yürüyüşünün ikinci gününde Kemal Kılıçdaroğlu 22 kilometre yürümeyi planlıyor.

GECE KONAKLAMA YERİ
Bugünkü yürüyüşün, Kahramankazan girişindeki bir fabrikada sona ermesi bekleniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a 25 günde varması planlanıyor. Ankara ile İstanbul arası ortalama 428 kilometre. Daha önce Aylin Kotil bu yolu 18 günde yürümüştü. 

İZMİR DE İSTANBUL'A YÜRÜYECEK

Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP İzmir örgütü de 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndan çıkacağı yürüyüşle destek verecek. Yürüyüş güzergahı ve zamanlaması, Kılıçdaroğlu ile Gebze'de buluşacak şekilde hazırlandı.

ÇADIR YERİNE OTELDE YATACAKLAR
İzmir Alsancak'tan başlayacak yürüyüş; Manisa, Akhisar, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Gebze ile sürecek. Günde 20 kilometre yürüyecek CHP heyeti, yol üzerindeki otel ve pansiyonlarda konaklayacak. Yürüyüş, Gebze'ye kadar 433 kilometre olacak, Gebze'den İstanbul Maltepe'ye kadar da 27 kilometre sürecek, toplam 460 kilometre ile tamamlanmış olacak.