BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Kemal Kılıçdaroğlu 5. günde nerede? Yürüyüşte kimler var?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı adalet yürüyüşü 5'inci gününde. Kemal Kılıçdaroğlu dün geceyi karavanda geçirdi. Bu sabah yeniden yola koyulan Kemal Kılıçdaroğlu 19 kilometre gitmeyi hedefliyor.

Abone ol

KIZILCAHAMAM Orman deposu bölgesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü devam ediyor. Sabah saat 09.00'da yeniden yollara düşen Kemal Kılıçdaroğlu'na partililer eşlik ediyor.

5. günde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş konvoyuna sürpriz isimler katıldı. Ünlü şair ve yazarAtaol Behramoğlu da yürüyüşü katıldı.
5. gün yürüyüşünden dikkat çeken bir diğer isim de Mustafa Sarıgül oldu. 

Ergenekon davasında 41 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra delillerin sahte olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi de yürüyüşte yer alıyor.

ÖLÜM HABERİ İLE BAŞLADI

CHP'nin beşinci gün yürüyüşü flaş bir haberle başladı. Dün yürüyüş sırasında kalp krizi geçiren kişi hastanede hayatını kaybetti.

65 yaşındaki Hasan Tatlı yürüyüşün dünkü etabı sırasında kalp krizi geçirmişti. Yolda ve hastanede birkaç kez kalbi duran 69 yaşındaki Tatlı, acil serviste kalp masajı yapıldıktan sonra yoğun bakım ünitesine alındı.  Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edilen Tatlı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, bu sabah hayatını kaybetti.

Hasan Tatlı'nın ölüm haberini öğrenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üzgün olduğunu belirterek, Tatlı'ya Allah'tan rahmet diledi. Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüzün başlangıcında olan fakat daha sonra kalp krizi geçiren bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız. Yarın bir grup başkanvekilimiz ile bir grup milletvekili arkadaşımız cenaze törenine katılacak. tekrar hepimizin başı sağ olsun diyorum" diye konuştu. 

SABAH YAPTIĞI AÇIKLAMA

 Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesinde basın mensuplarına şu açıklamaları yaptı;

-"Adalet kavramına verdiğimiz önemi, artık bütün dünya biliyor. Adalet, hak ve hukuk birbirinden ayrılmaz kavramlar. Biz, herkes için adalet istiyoruz. Herkes için hak ve hukuk istiyoruz. Bunun için yürüyoruz. Kimseye zarar vermiyoruz. Kimseye kötü söz söylemiyoruz. Kimseye yan bakmıyoruz. 80 milyonun bir arada, kardeşçe yaşamasını istiyoruz. 80 milyon, bir arada ve huzur içinde yaşasın. Hepimizin istediği bu" .

BİZE SALDIRILAR OLABİLİR

-"Bize saldırılar olabilir. Bizi eleştirenler olabilir. Bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Hepsinin canı sağ olsun. Ben inatla kararlılıkla azimle adalet için yürüyeceğim; 80 milyon için.

YAĞMURUN ALTINDA YÜRÜDÜK
-Dün yürüyüşümüzün büyük bir kısmını yağmur altında yaptık. Gelip, geçen kamyonlar, minibüsler, özel arabalar belki şöyle düşünmüşlerdir; 'Bu insanlar, bu yağmurun altında niye yürüyor?' Onlara şunu söylemek isterim. Biz, adalet için yürüyoruz. İnsan varsa bir yerde, adalet de olmak zorundadır".

Kızılcahamam Orman deposu bölgesinden hareket eden Kılıçdaroğlu bugün 19 kilometre yol almayı hedefliyor.