BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Kemal Gözler'den CHP'ye kötü haber!

Hukukçu Prof. Dr. Kemal Gözler, CHP'nin YSK'nın kararıyla ilgili Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapacağı başvuruları değerlendirdi.

Abone ol

Prof. Dr. Kemal Gözler, mühürsüz oy pusulası tartışmalarda YSK'nın verdiği kararın kesin olduğunu söyledi. CHP'nin AYM ve AHİM başvurularını da değerlendiren Gözler, anayasadaki hükmün kesin olduğunu, YSK'nın kararına Danıştay dahil olmak üzere hiçbir mercie başvurulamayacağını söyledi.

Kemal Gözler, T24 adlı haber sitesindeki değerlendirmesinde 16 Nisan sonrası "mühürsüz oy pusulasıyla" ilgili tartışmaları değerlendirdi.

YSK'NIN KARARI HUKUKA AYKIRI

YSK'nın kararının 298 sayılı Kanunun 101'inci maddesine aykırı olduğunu söyleyen Gözler, karar sonrası CHP'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ve Anayasa Mahkemesine yapacağı başvuruları değerlendirdi.

DANIŞTAY DAHİL BAŞVURU YAPILAMAZ

Hem Anayasa Mahkemesine hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne seçimlerin iptaliyle ilgili başvuru yapılamayacağını belirten Gözler, "YSK kararlarına karşı Danıştay da dahil olmak üzere hiçbir mercie başvurulamaz. Anayasanın hükmü çok açık." diye konuştu.