BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  SEÇİM

Kemal Derviş CHP'nin vaatleri için ne dedi?

CHP'nin tartışılan seçim vaatlerine Kemal Derviş ne dedi? Fatih Çekirge, bu soruya Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği yanıtı köşesine taşıdı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vaatler planlanırken Kemal Derviş ile bağlantıda olduklarını iddia etti.

CHP'nin seçim vaatlerine kaynağı nereden bulacak? Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in televizyonda düelloya çağırdığı Kılıçdaroğlu ise kendinden emin. Peki Kemal Derviş bu tartışmaların neresinde? Merak edilen soruya az da olsa yanıt verildi.

CHP mitinglerini takip eden Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçim vaatlerine Kemal Derviş'in nasıl baktığını sordu. Çekirge, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu ile aralarında geçen diyaloğu okurlarıyla böyle paylaştı:

VAATLER VE KEMAL DERVİŞ

"İlk soru: "Emekliye iki ikramiye. Asgari ücret.. Ve mazot için yaptığınız vaatlerde bir kaynak tartışması başladı. Bütçe açık vermez mi soruları var. Bu konuları Sayın Derviş'le konuşuyor musunuz?"
Kılıçdaroğlu, "Artık teknoloji var" diyerek gülümseyerek şöyle diyor:
"Bu programı ve vaatleri çok ciddi bir şekilde hazırladık. Sayın Derviş'le sürekli yazışıyoruz..."
Peki vaatlerin ekonomiye nasıl etki yapacağı konusuna ne diyor?
Sayın Derviş refahın tabana yayılmasından yana. Zaten Dünya Bankası da böyle bir strateji güder. Dünya Bankası programları dar gelirli ve yoksul kesimlerin refahını artırıcı yöndedir. Böylece tüketimi artırır. Ekonomi canlanır...
Kılıçdaroğlu özetle bu vaatler planlanırken Derviş'le bağlantıda olduklarını söylüyor."

PROGRAMIN YAZILMASINDA MİLLETVEKİLLERİ BELİRLEYİCİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk ekranlarına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili ve adayı Aykut Erdoğdu, programın hazırlanmasında milletvekillerinin belirleyici olduğunu söylemişti. Tarafsız Bölge programında Erdoğdu ile aralarında geçen diyalogları Vatan yazarı Murat Çelik, köşesine taşımıştı.

Soruyorum:

- Burada olmayan ve siz çalışıp kazanırsanız, gelip ekonomiyi yöneteceğini bana vaat ettiğiniz biri var. Neden? Siz mi yeterli değilsiniz, o mu süper güç?

Aykut Erdoğdu derin bir nefes alıp yanıtlamaya başlıyor:

- Benim cevaplayacağım bir soru değil ama ben de samimi bir adamım, şu kadarını samimiyetle söyleyebilirim...

Araya giriyorum:

- Bu durum kafa karıştırmaz mı seçmen gözünde? Benim kafamı karıştırıyor.

DERVİŞ'E İHTİYAÇ YOK

Ve Erdoğdu, söylediği gibi ‘samimiyetle’ şu cevabı veriyor:

- Yani karıştırıyorsa bir şey diyemem ben buna ama sonuçta bu partinin programının yazılmasında, bu partinin önceliklerinin belirlenmesinde, biz milletvekilleri belirleyici olduk. Çünkü genel başkanımız bize bu fırsatı yarattı. Kişisel görüşümü soruyorsanız, bence Kemal Bey’e (Derviş) çok ihtiyaç yok. Bizler bu ekonomiyi çiçek gibi yönetiriz. Çok daha iyisini yaparız. Bir şey daha söyleyeyim, bana sorarsanız, ben 2002 yılı programını çok da beğenmiyorum. Yani bilinenin aksine, durum bu.