BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL

Kefir evde nasıl yapılır? Maranki'nin kefir tarifi

Kefirin evde yapılışında dikkat edilecek en önemli nokta asla metal kaşık ve kap kullanılmaması. Kefir yapıldıktan sonra 2 günde tüketilmeli. Peki kefir nasıl yapılır en kolay kefir tarifinde malzemeler neler? Doktor Maranki'nin kefir tarifini hazırladık.

Abone ol

Ev yapımı kefir ile bir haftada bir beden incelebilirsiniz. Diyet listelerinin başına yerleşen kefir en etkili zayıflama aracı olarak görülüyor. Bağırsak sistemini düzenleyen kefir diyeti ile sedece 1 haftanın sonunda pantolonlarınızın belinin daha rahat olduğunu göreceksiniz. Kefir diyetine bir ay devam ettiğiniz taktirde ise fazlalıklarınızı atıp kalıcı kilo vermiş olacaksınız.

Sütten yapılan kefirin içinde B1, B12 proteini ve biotin, triptofan, kalsiyum, magnezyum, fosfor var. Sizler için evde kefir yapımını ve bir hafta 2 ile 4 arasında kilo verdiren kefir diyetini hazırladık. Kefirin sıradışı faydalarını da dikkatinize sunacağız. Önce kefirin kalorisi ile başlayalım. Bir bardak kefirde ortalama 100 kalori vardır.

Zayıflamak isteyenlerin her sabah aç karnına 2 bardak kefir içmesi öneriliyor. Önemli olan nokta ise kefirin ev yapımı olması. Peki evde kefir nasıl yapılır tarifi ve malzemeleri neler?

EVDE KEFİR YAPIMI MALZEMELER : Evde kefer yapmak için gereken malzemeler (Doktor Maranki'nin tarifi) şöyle : 1 litre süt, 30 gr kefir tanesi (1 yemek kaşığı), cam kavanoz, plastik süzgeç.



Kerinin yapılışı : 1 litre sütü ilk olarak kaynatın. Üzerinde oluşan kaymağı alın. Metal olmayan bir kapta oda sıcaklığına getirilen süte (20 derece) kefir tanelerini ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Kabın üzerini temiz bir bez ile kapatın. 20-25 derece kalacak şekilde karanlık bir yerde sütü bekletin. Ortalama 48 saat sonra süt pıhtılaşmış olacaktır. Mayalanmış sütü plastik bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek kefirinizi elde edin. Süzgeçte kalan kefir tanelerini tekrar maya olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında saklayacağınız kefiri iki gün içerisinde tüketmeniz gerekir.

Kefir diyeti haftada 4 kilo verdiriyor! Evde kefir nasıl yapılır?Kefir diyeti haftada 4 kilo verdiriyor! Evde kefir nasıl yapılır?Kefir diyeti haftada 4 kilo verdiriyor! Evde kefir nasıl yapılır?Kefir diyeti haftada 4 kilo verdiriyor! Evde kefir nasıl yapılır?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN