BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  GÜNCEL

Kefenin içinden çıkanlar şoke etti!

İstanbul'da abisinin cesedini morgdan alan kişi, son bir kez görmek için kefeni açınca deh-şete düştü. Çünkü kefenin...

Abone ol

Tedavi gördüğü Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını şeker hastası İsmet Aydemir'in yakınları, cenazeyi teslim aldıklarında büyük bir şok yaşadı.

Tek bacağı olmayan Aydemir'in kefenini açan aile, cenazeye bir bebek cesedi ve bir bayan bacağı bantlandığını görünce adeta şoka uğradı. Morg görevlisinin aileye, "Olayı kapatalım" dediği öne sürülürken, savcılık olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre; şeker hastalığı nedeniyle bir bacağı kesilen İsmet Aydemir, tedavi gördüğü Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Cenazeyi teslim alan Aydemir'in ailesi, kefeni açtıklarında büyük şok yaşadı.

Tek bacağı olmayan cenazeye, bir bebek cesedi ve bir bayan bacağının bantlandığı ortaya çıktı. Büyük şok yaşadıklarını belirten İsmet Aydemir'in kardeşi Oruç Aydemir, dün işlemler sırasında morga girdiğinde bebek cesedini gördüğünü ve şüphelendiğini öne sürdü.

Morg görevlisi A.A.'nın, "Olayı kapatalım, büyütmeyin" dediğini öne süren Aydemir, "Dün geldiğimde cenaze işlemlerini yaptık. Morgda bebek cesedi görmüştüm. Bizim cenazenin yanına mı konulacak diye şüphelendim. Bugün de cenazeyi teslim aldığımızda kefeni açıp baktım ve bir bayan bacağı ile çocuk cesedi gördüm. Morg görevlisi, 'olayı sızdırmayın, kapatalım' dedi. Durumu hemen polise bildirdim" diye konuştu.

Savcılık olaya el koyarken, İsmet Aydemir'in cenazesi toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

"AMELİYATTA YANLIŞ BACAĞI KESTİLER"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Karabük'te felç geçiren şeker hastası Himmet Çelik'in sol bacağında oluşan yara iyileşmedi. Önceki gün Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi'ne yatırılan Himmet Çelik'in sol bacağının diz altından kesilmesine karar verildi. Bugün ameliyata alınan Himmet Çelik'in sağ bacağının diz altından kesildiğini gören yakınları şoke oldu.

Himmet Çelik'in kızı Seçil Çelik hastane yönetimi ve savcılığa Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Şükrü Levent Uçar hakkında şikayette bulundu.

Seçil Çelik, babasının sol ayağında enfeksiyonlu bir yara olduğunu belirterek, "Doktor babamın sol bacağın diz altından kesilmesi gerektiğini söyledi. Biz de bunu kabul ettik ve buna dair imzamızı attık. Bugün ameliyattan saat 13.30 gibi çıktı. Asansöre bindik, odasına götürüyorduk babamı, üstündeki örtüyü açtığımda bacağındaki sargı bezinin hiç açılmadığını gördüm. Yanlış ayağın kesildiğini anladım. Babamın sargı bezi hiç açılmamış bile, nasıl sarıldıysa öyle çıkıldı ameliyattan" dedi.

Çelik, "Doktor bize hiç de inandırıcı gelmeyen bir açıklama yaptı. O ayağın bir ay sonra bize problem oluşturabileceğini kendisinin ameliyat esnasında bacağın sargısını çözdüğünde o ayağın ameliyat edilmesinin gerektiğini gördüğünü, yaranın derine gittiğine dair bir açıklama yaptı. Ancak bizim ameliyata izin verdiğimiz ayak sol ayaktı. Babamın sağ ayağını telafisi olmayacak bir ihmal üzerine kesildi" diye konuştu.

Babasının sağlam bacağının kesildiğini söyleyen Seçil Çelik, "Bu ameliyat üstün körü yapılan bir ameliyattı. Babamın sağlam bacağını maalesef kaybettik. Şimdi babam iki bacağını da kaybedecek" ifadelerini kullandı.

Hastane yetkilileri ile görüştüğünü açıklayan Seçil Çelik, şöyle konuştu: "Durumu hastane yetkililerine bildirdim ve dilekçemi vererek şikayette bulundum. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü'nden geldiler buraya. Onlara da şikayette bulundum. Babamın ameliyat esnasındaki dosyasını aldılar. Araştırma yapacaklarını söylediler. Kardeşim de savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Hakkımızı arıyoruz. İnsanla uğraşıyorsun, insanı tedavi ediyorsun, Orada kasap dükkanı işletmiyorsun. Geri dönülemez bir hata yapıldı. Sadece bir ihmal uğruna. Dosyaya bakmamış, ayağa bakmamış, kendi bildiğine karar vermiş bu ayak kesilsin diye ve kesmiş, benim iznim olmadan. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağım. Neyse cezası çeksin ve ödesin. Her hatanın bir suçun bedeli yok mu? Oda suç işledi hata yaptı. Cezasını çeksin." Karabük İl Sağlık Müdürü Korkut Eren ise konu hakkında, "Valiliğin bilgisi dahilinde Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan müfettiş talep edilmiş olup inceleme sonucunda konu ile ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" dedi.

"DİREKSİYONDA KARI KOCA KAVGASI"

BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Ankara'da direksiyon başında eşiyle tartışan sürücünün kullandığı araç kontrolden çıktı. Yaklaşık 30 metre sürüklenen otomobil yol kenarındaki beton tabelaya çarparak durabildi. Kazada, araçta bulunan çift ile küçük kızları yaralandı. Sağlık ekiplerinin dakikalarca kalp masajı yaptığı küçük kızın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Pursaklar Sarayköy mevkiinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, eşiyle tartıştığı belirtilen Murat Kocaoğlu yönetimindeki 06 AC 325 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Metrelerce sürüklenen araç, önce yol kenarındaki kaldırımları söktü ardından da bir gazeteye ait matbaa tesislerinin beton tabelasına çarparak durdu. Çarpmanın etkisiyle otomobilde bulunan Murat Kocaoğlu ile birlikte eşi Nazmiye Kocaoğlu ve kızları Sude Kocaoğlu yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi istendi. Sağlık ekipleri yaralılara anında müdahale etti. Murat ve Nazmiye Kocaoğlu hastaneye götürüldü. Ağır yaralanan minik Sude'ye ise sağlık ekipleri uzun süre kalp masajı yaptı. Hastaneye kaldırılan kızın durumunun belirsizliğini koruduğu bildirildi.

Hurdaya dönen araç, olay yerine gelen çekiciyle bölgeden kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

"KATLEDİLEN KIZIN SON SÖZÜ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi'ne bağlı Ihlara Beldesi'nde önceki gece babaları İsmail Bellikli'yle (42) kızları Alime (16) ve Çiğdem'in (9) vahşice öldürülmeleriyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan anneleri ve 3 kişi, sorguları sonrası serbest bırakıldılar.

Amca Ahmet Bellikli, "Alime polisi aramış, 'Kavga var' demiş" dedi.

Bir yakınlarından kızı İmren (15) ile taziye ziyaretinden dönen anne Neziha Bellikli (46), evde eşi İsmail ile diğer kızı Alime'nin cesediyle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, baba ile kızının av tüfeğiyle vurulup tüfeğin dipçiğiyle başları ezilerek öldürüldüğünü belirledi. Ailenin küçük kızı Çiğdem de, 100 metrelik uçurumun kenarında öldürülmüş halde bulundu.

Baba İsmail Bellikli'nin yaklaşık bir hafta önce beldede alacak-verecek meselesinden iki kişiyle tartıştığı belirlendi.

GELEN KİM?

Ahmet Bellikli, abisinin tüfekle yakın mesafeden öldürüldüğünü belirterek, şunları söyledi: "Alime'yi kafasına baltayla vurarak öldürmüşler. Çiğdem'i ise evin 10 metre ilerisindeki kayalıklardan Ihlara Vadisi'ne atmışlar. Eve kim ya da kimler geldiyse bir tartışma yaşanmış. Alime polisi aramış, 'Kavga var' demiş"

"BIRAKMA BENİ, BIRAKIRSAN ÖLÜRÜM"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Eyüp'te aşırı hız yapan jip bahçe duvarına çarptı. Kaza saat 03.00 sıralarında Eyüp Alibeyköy Atatürk Caddesi'nde meydana geldi.

34 AP 8049 plakalı Hikmet Öztürk yönetimindeki jip aşırı hızla yokuş aşağı inerken, gizli buzlanma olduğu iddia edilen yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek Eyüp Belediyesine ait ek binanın bahçe duvarına çarptı. Kaza sonucunda araç içinde bulunan sürücü Hikmet Öztürk, Cihan Yalçıntaş ve Murat Yalçıntaş bulundukları yerde sıkıştı.

Olayı gören vatandaşlar, araç içinde sıkışan sürücüyü sıkıştığı yerden çıkartırken, diğer iki yaralı için itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede diğer iki yaralıyı sıkıştıkları yerden kurtardı. Yaralı Cihan Yalçıntaş ve Murat Yalçıntaş olay yerine gelen ambulanslarla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

POLİS MEMURUNUN ELİNİ SIKI SIKI TUTTU

Durumu biraz daha iyi olan sürücü Hikmet Öztürk için ise 3. ambulans beklendi. Polis ekibinden adının Yavuz olduğu öğrenilen bir polis memurunun elini sıkı sıkı tutan Öztürk, "Bırakma beni Yavuz, bırakırsan ölürüm" dedi. Ambulans beklenirken polis memuru ise yaralının yanından hiç ayrılmadı. Sağ ayağının kırık olduğu öğrenilen Öztürk gelen ambulans ile Haliç Tıp Merkezine kaldırılırken polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

"POLİSE SİLAHLI DİRENİŞ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde, beraber apartman yaptırdığı arkadaşıylabir alacak verecek meselesi nedeniyle tartışan M.S., arkadaşını silahla tehdit etti. Kavganın ardından yaptırdıkları apartmana giderek alkol almaya başlayan M.S. arkadaşının şikayeti üzerine gelen polis ekiplerine, iddiaya göre tabancasını doğrultarak "Ya kendimi, ya da sizi öldürürüm. Geri çekilin" diye bağırdı.

Polislerin, takviye isteğiyle olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Dolandırıldığı öne süren zanlı M.S., polisin uzun süren çabaları sonucu ikna edilerek gözaltına alındı.Olay, dün saat 19.30 sıralarında, Kartal Sokak ile Budak Sokak'ın kesişimindeki 3 katlı inşaat halindeki binada meydana geldi. Ortak olarak yaptırmaya başladıkları bina inşaatını tamamlamak için 25 bin TL borç alan M.S. ile arkadaşı arasında, borcun geri ödenmesi sırasında tartışma çıktı. Dolandırıldığını düşünen M.S. arkadaşı ile alacak verecek meselesi yüzünden tartıştı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu arkadaşını silahla tehdit eden M.S., daha sonra yaptırdığı bina inşaatına gitti. İsmi açıklanmayan arkadaşının şikayetçi olması üzerine polis silahla tehdit suçlamasıyla M.S.'yi aramaya başladı. M.S.'nin yaptırdığı apartmanda alkol aldığını tespit eden polisler inşaata gitti. inşaata gelen polis memurlarını karşısında gören M.S. iddiaya göre görevli memurlara silah çakarak "Ya kendimi ya da sizi öldürürüm. Geri çekilin" diye bağırmaya başladı. Polislerin takviye istemesi üzerine olay yerine Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler her ihtimale karşı Kartal ve Budak Sokağın tüm giriş ve çıkışlarını kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN ÇABASI OLUMLU SONUÇ VERDİ

Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Özten silahlı M.S.'yi ikna etmek için inşaat halindeki binaya girdi. Emniyet Müdürü Özten uzun süren görüşmenin ardından 25 bin TL dolandırıldığını ileri süren M.S.'yi ikna ederek aşağı indirdi. Birlikte alkol aldığı arkadaşı herhangi bir açıklama yapmazken, zanlı M.S. gözaltına alınarak Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Zanlı M.S. hakkında "silahla tehdit" suçundan yasal işlem yapılacağı bildirildi.