BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47

Kefaluka Resort & SPA Hotel

Bu hafta sizlerle Bodrum da ismine yakışan hizmet yelpazesi ile rüzgarlar estiren ideal tatilin kesişme noktası yepyeni bir tatil anlayışıyla doğa ve resort kavramını bir araya getiren ve butik dokunuşlarla dikkatleri çeken Kefaluka Resort & Spa’yı paylaş

 




Bu hafta sizlerle Bodrum da ismine yakışan hizmet yelpazesi ile rüzgarlar estiren ideal tatilin kesişme noktası yepyeni bir tatil anlayışıyla doğa ve resort kavramını bir araya getiren ve butik dokunuşlarla dikkatleri çeken Kefaluka Resort & Spa’yı paylaşacağım.

 

  

Rüzgarların güneşe, güneşin denize dokunduğu otel… Avucunuzda masmavi mutluluk veriyorsunuz alıyorsunuz ilmik ilmik tane tane bir yıldız kayıyor, dilekleriniz kalbinizden denize uzaklara çok uzaklara ulaşıyor Kefaluka’nın rüzgarlarının sesine karışıyor Kefaluka dan Önce Kefaluka dan Sonra…

Akyarlar koyu Akyarlar Burnu ile Kocaburun arasında Bodrum'un güney ucunda Kos Adasına en yakın ay gibi kumsalında güneşin doğuşuda , gün batımıda bambaşka... Tepelerden karadan denize esen rüzgarlar masmavi koylarında sütliman olur.

 

1 Haziran 2009 yılında Bodrum Kefaluka Resort Hoteline Kavuştu

Bodrum da otelcilik anlayışına, amacına yönelik güven veren tatil için kurgulanmış bir

anlayışla  güler yüzlü servis kalitesini  misafir memnuniyetiyle bütünleyen yepyeni ama

tekrar tekrar tercih edilecek konumlandırılması ve mimari yapısının her şeyi elinizin altına sunan pratik bir tesis olarak rüzgarların büyülediği bir bölgede samimiyetiyle perçinlemiş

sanatsal dokunuşlara büyük bir hassasiyet gösteren ve 24 saat kaliteli ve farklı hizmet  anlayışıyla yaşayan bir tesis.

 

Tepeden Tırnağa İğne Oyası Gibi İşlenmiş Bir Otel Anlayışı

Bir buket gül ile en mutlu balayı çifti biziz dercesine Ömer ve Funda çifti balayı kütüğüne isimlerini çakarken Kefaluka Hotel yönetiminin kendilerine hediye ettikleri fotoğraf  Kefaluka da ki ölümsüz mutluluk anlarının  vazgeçilmezi olacağı yüzlerindeki tebessümden belli…

Balayı çiftlerine gösterilen hassasiyetle gözlemlemeye başladığım tesiste Zuzu çocuk  restoranındaki heyecanlı miniklerin waffle ve kumpir keyfi onların yanına oturup en keyifli öğlen yemeğimi yememe sebep oldu. Hijyen ve lezzet uyumu ve minik tatilcilere gösterilen ilgi ve alaka beni son derece sevindirdi.

Hele çok iyi arkadaş olduğum Marsilyano’nun adeta Kefaluka’nın sevimli maskotu olup gönüllere taht kurması ve havuz keyfi görülmeye değer.

Servis elemanları Ali ve Himmet ağabeylerinin ona getirdiği kokteyller ve diyalogları ise ayrı bir incelikti.

 

Kefaluka da  Dilek Ağacında Yepyeni Tatil Dilekleri

Kefaluka ile özdeşleşmiş tatil alanlarının içerisinde bulunan bu sevimli dilek ağacı belki sembolik ama anlamı büyük ve enerjisi tatilcilerin güzel temennileri için ve dostluk rüzgarlarının Kos’a en yakın noktada bütünleştiği farklı bir tatil dostluğunun sembolü olmuş.

Gerçekten özel Bir koyda akvaryum gibi bir denizde tatil yapmak istiyorsanız Kefaluka Resort’e gitmelisiniz.

Konumu itibari ile otelin bulunduğu bölge muhteşem yaz esintileri ile insanı ferahlatıyor.

Kaliteli bir uykuyla dinlediğinizi hissediyorsunuz. Ve tatilinizin dünyaca ünlü ödüllü ve özel bir koyda rahatlatıcı bir hava eşliğinde geçeceği bir tatili size kaliteli ve ihtiyaçlara yanıt  veren bir hizmet anlayışıyla ayrıntılar üzerine incelik gösteren konforlu ve lüks dinlenme, eğlenme, konaklama  keyif ve farklılığını yaşatan bir otel. İster Odanızda  deniz manzarası eşliğinde gün batımlarını, isterseniz de farklı bar ve kafeler de seyir keyfinize değecek bir manzara sizleri bekliyor.

 

Bodrum’un Abisi Fatih Can Ekşi

Kefaluka otel genel koordinatörü Fatih Can Ekşi otelcilikte bilgi, birikim, tecrübeleri  ve kendine has duruşuyla Bodrum da meslektaşları tarafından da saygı ve sevgi gösterilen ekibini motivasyon gücüyle de Kefaluka’nın  günden güne artan başarısının arkasındaki    mütevazı ama yaptıklarıyla da hep bir adım önde, örnek alkışları hak eden ve ekibim benim aynamdır diyen bir yönetici.

İdeal Bir Tatil İçin Mutluluğun Mimarları Görev Başında

Kefaluka da tam bir ekip ruhu var. Genel Müdür Yardımcısı Barış Yener, yiyecek içecek Asistan Managerları  Doğukan, Emre, restoran kaptanı Uğur, villa şefi butler kaptan Cuma Öncü ve tüm ekip adeta Alper Bey maç 90 dakikadır hatta uzatmalara da gidebilir, penaltılara da kalabilir ama sonuç ne olursa olsun bizde değişmeyen tek sonuç tatil için Kefaluka Resort ailesini seçen misafirlerimizin  en iyi hizmet anlayışıyla mutlu olmaları ve memnuniyetleri de bizim değişilmez tatil yasamız ben Kefaluka da gerçekten tatil yaptım keşke tatilim bitmeseydi dedirte bilmektir.

Bende ekledim ; Aspirin gibi faydalı bir ekipsiniz 24 saat yaşayan ve yaşatan bir tatil için varsınız.

 

Kefaluka da Eğlence

İster Animasyon İster Canlı Müzik

 Animasyon ekibinin günün ışıklarından geceye kadar devam eden farklı aktiviteleri kids ve     young club etkinlikleri, sinema, tenis kortu ve futbol sahası, dalış ve yelken okulu, teenage club ve eğlence merkezindeki elektronik oyunlar, bowling, squash, okçuluk, aerobik, step, jimnastik, fitness salonu, atış poligonu, basketbol ve plaj voleybolu ile farklı taleplere cevap verebilecek geniş ve kapsamlı bir eğlence anlayışına sahip Kefaluka da canlı müzik performansında başarılı seçkin gurupla ve sanatçılar eşliğinde eğlenirken Moon Light Club ve disco da da gece yarısına kadar eğlenceye devam edebilirsiniz.

Kefaluka da nargileci Tuncay Efendinin közünde özel olarak hazırladığı nargilelerini keyfide bambaşkadır.

Kefaluka Resort'de Çocuk Havuzları Var Ama Çocuk Denizi de Var

Minik tatilcilerin güvenle denize girebilmeleri için kayalarla örülü çocuk plajı oluşturulmuş bu örnek davranış genel Koordinatör Fatih Can Ekşioğlu'nun hassasiyetle çocuklara tatillerinde deniz keyfini de yaşatabilmek için ince bir sağduyuyla Kefalukanın plajına konumlandırılmış. Çocuklarınız bizim için değerlidir ifadesinin içeriğini dolduran bir hizmet anlayışı olarak yaşatılıyor.

 

 

Kefaluka’s SPA

Kendinizi Şımartın

Tatilin verimini arttıracak ve bir senenin yorgunluğunu unutturacak farklı masaj ve bakım teknikleriyle sağlık ve güzelliğinizi tazeleyin.

Hamamından şok havuzlarına, tropik duştan, kar çeşmesine, buhar banyosuna, kapalı  yüzmehavuzuna ve Spa kozmetik vitrin, farklı bakım odaları, masaj teknikleri ile suyun iyileştirici ve dinlendirici unsurları Kefaluka’s SPA da dikkatleri çekiyor. 

LPG integral ile sıkılaştırmadan, selülit gidermeye, anti ageing ile cilt yenilemeye ve daha bir çok gençlik, güzellik, ve yenileme özelliğine  sahip son teknolojik bir sistem Kefaluka’s SPA’nın ayrıcalıklarından.

 

Her Zevke Uygun Masaj Zenginliği

Klasik masaj, Aroma terapi masajı, sıcak çikolata masajı, çhi yung masajı, herbal siam masajı candel terapi, kulak mumu masajı, bali, thai masajı, shiatsu masajı, sıcak taş masajı, sırt masajı, spor masajı, kese bal masajı ve geleneksel hamam keyfinin vazgeçilmezi kese köpük masajı, cilt bakımı, kolojen bakım ve göz bakımı,vücut bakımları, ayak ve bacak bakımı, deniz tuzuyla peeling, sıkılaştırıcı ve selülit bakımı olan portakal bakımı, ayak bakımı, ballı sütlü terapi derken kendinizi yenilemeniz için bir çok farklı alternatif SPA müdürü Seda Davran ve deneyimli ekibi eşliğinde Kefaluka’s SPA da sizleri mutlu edecektir.

Islak Mekanlarda Farklı Bir Dokunuş

Şarabın Ten İle Terapisi

Değişik bir terapi ile kendinizi ödüllendirmek isterseniz ilginç bir terapi. Ahşa Jakuzide Şarap krem peeling ve vücut maskesi ile şarap terapi dökülen jakuzide jet havalarla masaj olurken Şarap banyo köpüğü ile terapiye devam ediliyor ve finalde şarap ışıltılı cildi yenileyen losyon ile farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için unutulmaz bir deneyim olacak.

Kefaluka Spa ‘da çekinmeden masajın ve bakımların tadını çıkarın…

Görsellikte Show değil Yemekte Gerçek Lezzet

Kefaluka da yediğiniz her lezzet Kefaluka Mutfağından çıkar

Executive Şef Cumhur Fışkıran ve genç   ekip, maharetleri dokunuşları ile rafine mutfak anlayışı geleneğe bağlı yöreye özgü ve dünya mutfağının seçkin lezzetlerini tema geceleri ve A La Carte restoranlarında adeta günün 24 saatli Kefaluka’nın her noktasında yemek anlayışı ile gerçek deniz balıklarından , Ege tatlarına, zeytinyağlılardan çocuk büfesine el  emeği göz nuru hazır ürünlerden uzak, ödülleri ile başarılarını taçlandıran bir yemek anlayışı ile hizmet ediyor.

 

  Kefaluka’nın Mutfağını Görebilirsiniz Cumhur Usta en mutlu olduğu anlar , gıda mühendisi eşliğinde misafirlerine  mutfağını  gezince son derece memnun . Temizlik ve gıda güvenliğimin son derece önemli olduğu unundan kebabına, her lezzette farklı bir tat anlayışı ile mideyi kandıran değil gerçek lezzetle buluşturan bir yemek Kültürü Kefaluka mutfağını oluşturmuş.

Cumhur Ustanın Kuzu etine Ege otlarını harmanlayarak kendine özgü yorumladığı lezzetlerinden bir tanesinin tarifini de çekinmeden bizlerle paylaştı.

 

 EGE OTLARI DOLGULU KUZU SIRTI

(baharatlı sebze katları ve yaban eriği sosu ile)

 

MALZEME:

 

kanat pirzola : 250 gr

hardal otu: 50 gr

cibez otu : 50 gr

radika      : 50 gr

susam     : 50 gr

soya sos : 10 gr

zeytinyağı : 50 ml

kuru soğan : 1 adet

patlıcan : 1 adet

kabak    : 1 adet

patates : 1 adet

erik sos: 50 ml

 

YAPILIŞI:

 

Kanat pirzola 3 3 adet çıkacak şekilde bütün olarak kesilir ve içi oyularak, zeytinyağında konkase soğan ile sotelenmiş cibez otu,radika ve hardalotu ile doldurulur.Tuz karabiber, susam ve soya sosu ile lezzetlendirilip  halka doğranmış sebzeler ile birlikte ızgarada     pişirilir.

Etler pişince 3 eşit parçaya bölünüp  sebzeler ve erik sosu ile birlikte servis edilir.

 

Hollywood Filmlerinin Ünlü Prodüktörü Kefaluka’ya Hayran Kaldı

Sylvio Tabet Amerikalı dünyaca ünlü prodüktör ve yönetmen son derece beğenerek tatil yaptığı Kefaluka da muhteşem bir koy, ama bu koya yakışacak güzellikte  bir tesis bulduğ için çok mutlu olduğunu ve Amerika da ki yakınlarına da Kefaluka’yı tavsiye edeceğini söyledi.  

 

Türkiye Mankenler Kraliçesi Kefaluka daydı

Miss Model Of Turkey mankenler yarışmasının 23.düzenleyen Çevik Süha Alpaylı 23 güzelin yarıştığı organizasyon için Kefaluka da kampa girdiğinde sanat ve moda dünyasının birbirinden renkli simaları Kefaluka da bir araya geldi. Dünyadaki moda lçilerimizden ünlü moda tasarımcısı Berkant Tüzünataç son derece kreatif, kompact ve  dekoratif unsurların muhteşem bir deniz ile buluştuğu ülkemiz için gurur verici bir tesis çok beğendim Almanya ve Avrupa da çevreme Kefaluka’ya gelmelerini  önereceğim dedi.

Gözlerime İnanamadım

Yunuslar kadim dosttur insan sevgisi ile yaşarlar güzel denizleri severler. Yunuslara olan sonsuz sevgi ve dostluğum Kefaluka açıklarında gördüğüm yunusların selamıyla beni heyecanlandırırken gece sahile indiğimde onları fark ettim ve o anda gökyüzü ile gözlerimin buluşma anında kayan yıldız mucizevi ve unutulmaz bir andı Kefaluka dan bana kalan.

Böylesine kaliteli bir yatırımı Türk turizmine kazandıran yatırımcıyı tebrik ederim.

Hem dinlendiğinizi, hem eğlendiğinizi  hem de gezdiğinizi anlayacaksınız …

En özelinden bir koyda denize girmek, gündoğumlarında tablo gibi bir manzara,

doyasıya gece eğlenceleri hepsi size özel … 

Bavul toplama derdine son; Gerçek Tatile Merhaba!

Ultra her şey dahil Kefalukadayız bu yaz…

İyi tatiller…

İŞTE KEFALUKA RESORT OTELİ'NDEN İZLENİMLER