BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Keçiören'de Başkurdistan gecesi

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri her gün değişik kültürleri tanıtmaya devam ediyor.

Abone ol

Etkinliklerin dün akşamki sahibi olan TÜRKSOY'un (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) programında Rusya Federasyonu'na bağlı özerk cumhuriyet olan Başkurdistan'dan konuklar vardı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Başkurdistan Başbakan Yardımcısı Zühre Rahmatullina'nın da katıldığı gecede Başkurdistan Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun sunduğu gösteriler Keçiörenliler tarafından beğeniyle izlendi.

Başkurdistanlı ressamların eserlerinden oluşan serginin açılmasıyla başlayan gecede konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,düzenledikleri Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin birbirinden uzak kalmış, birbirlerini fazlaca tanımayan kardeşlerin buluşmasına vesile olduğunu belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de konuşmasında Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin dost ve kardeş ülkelerin kültürlerini Keçiören'e getirdiğini vurguladı.

Türkiye'de bulunmaktan ve böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkurdistan Başbakan Yardımcısı Zühre Rahmatullina ise Türk ve Başkurt halkının ortak tarihe ve geleneğe sahip olduğunu kaydederek işbirliği ve ilişkilerin devam ettirilmesi temennisinde bulundu. Program gece anısına karşılıklı hediyelerin verilmesiyle sona erdi.