BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

KCK'ya açık açık meydan okudular

Yazar Mahmut Övür, Cizre'de YDG-H ile Hüda-Par arasındaki silahlı çatışmayı yazdı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Botan Halk İnisiyatifi ve YDG-H'nin KCK'ya açık açık meydan okuduğunu iddia etti.

"Cizre'de provokasyon mu direniş mi var?" başlıklı yazısında yazar, Cizre'de 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan Hüda-Par, YDG-H çatışmasını kaleme aldı.

CİZRE'DE ÇATIŞMANIN İZLERİ... TANIKLAR ANLATIYOR

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "Burada bir iç çatışma söz konusu değil. Karşı karşıya getirip kışkırtarak, birbirine kırdırmaya dönük girişimler var." sözlerini köşesine taşıyan Övür, "Peki, kim kırdırmaya çalışıyor ve olaylara kim sahip çıkıyor?" diye sorduktan sonra yazısına şöyle devam ediyor:

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre'deki silahlı çatışmaya ilişkin açıklama yapmıştı. Tıklayın

PKK-HDP İÇİN SAMİMİYET TESTİ

"İşin belki de bamteli burası. Kimin halkı kırdırmaya çalıştığı konusunda farklı fikirler olabilir ama sahip çıkanlar konusunda adres net. Bu da gizlenmiyor. Botan Halk İnisiyatifi ve YDG-H, hem sosyal medyada hem de Fıratnews Ajansı'nda açık açık söylüyor: "Her yer Cizre, her yer direniş.."
Yani KCK'ye bağlı bir birim, KCK'nin açıklamalarını dikkate almayarak Cizre'deki eylemi üstleniyor ve devam edeceğini de söylüyor. Açık açık KCK'ye meydan okuyor. Bu biraz da 1999'da çekilme kararı alan PKK'yi dinlemeyen Tunceli grubuna benziyor. Cizre gibi küçücük bir yerde kimin ne yaptığının bilinmemesi mümkün değil. Burada yaşananlar, "provokasyon var" diyerek geçiştirilmemeli. İşin arkasında paralel yapı veya dış güçlerin varlığı soyut olsa da ön safta olan ve olayları üstlenen grubun varlığı somut.
Bu somut durum, çözüm sürecine inananlar için özellikle de KCK-PKK ve HDP için bir samimiyet testi niteliğinde. Soyut laflar etmeden işin sorumlularının kim olduğu ortaya çıkartılmalı.
Ancak böyle bir adımla önümüzdeki sürecin daha sağlıklı gitmesi sağlanır."