BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

KCK'dan şok Süleyman Şah ve IŞİD iddiası

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılmasının arkasında IŞİD'le ittifakın bozulması olduğu öne sürdü.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılmasının nedeni olarak IŞİD'le olan ittifakın bozulmasını gösterdi.

BİRİNCİ NEDEN KOBANİ

Özgür Gündem gazetesinde 'Hüseyin Ali' mahlasıyla  yazan Mustafa Karasu, "IŞİD’le aylardır yan yana kalan Türk askerleri şimdi neden karakolu boşaltı?" diye sordu. Karasu, "Birinci neden, tabii ki Kobanê’de yürütülen savaşın başarısızlığıdır. YPG-YPJ yaklaşınca bu işbirliği sürdürülemezdi. Karakol ortak karargah olarak kullanılamazdı" iddiasında bulundu.

BATI TÜRKİYE'YE BASKI YAPTI

ABD ve Avrupa'nın Türkiye’ye IŞİD’le ilişkisini kesmesi için aylardır baskı yapmakta olduğunu öne süren Mustafa Karasu, şöyle devam etti:

"Bu baskı sonuç vermiş olabilir. Nitekim eğit-donat projesi konusunda ABD ile Türkiye’nin anlaştığı söylenmektedir. Çünkü bu projede bulunan muhalefet aynı zamanda IŞİD’i dışlama politikalarını hedeflemektedir. Dolayısıyla hem eğit-donat projesinde yer almak, hem de IŞİD’le açık ilişki yürütmek mümkün değildir. Karakolun boşaltılması bu durumdan çıkmak içindir."

TÜRKİYE IŞİD'E ESKİSİ KADAR DESTEK VERMEYECEK

"Ancak bu durum Türkiye ile IŞİD arasındaki ilişkinin bittiği anlamına gelmemektedir" diyen Mustafa Karasu, "Türkiye bundan sonra bu ilişkiyi örtülü biçimde sürdürecektir. Kuşkusuz bu durum Türkiye’nin IŞİD’e eskisi kadar destek vermeyeceği anlamına da gelmektedir" iddiasında bulundu.