BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  GÜNCEL

KCK'dan savaş ilanı : El mi yaman bey mi...

KCK çözüm sürecinin ipini kesti, tehditler Cemil Bayık'tan geldi ; 'Son pişmanlık fayda vermeyecek. AKP bunu yaşayarak görecek'.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, adeta çözüm sürecinin bitişini ilan eden açıklamalar yaptı. Türkiye'ye ve AK Parti'ye tehditler yönelten Bayık, "Amiyane deyimle el mi yaman, bey mi yaman görülecektir" dedi.

Hükümet ile HDP arasında Çözüm Süreci gerilimine Kandil de körükle girdi. Sürecin ruhuna rahmet okutacak tehditler KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık'tan geldi. Kürt gazetesine yazan Cemil Bayık, Çözüm süreciyle ilgili 'AK Parti iki yılı çarçur etti bunun bedelini ağır ödeyecek' dedi.

İşte Cemil Bayık'tan şok açıklamalar;

SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEYECEK

Türk devleti ve AKP hükümeti Kürt Halk Önderi ve Özgürlük Hareketi'nin makul ve sorumlu tutumunu çok arayacak, ama bulamayacaktır. Böyle giderse son pişmanlık fayda vermeyecektir. Lafla, yani psikolojik savaşla peynir gemisinin yürümeyeceğini göreceklerdir. Çözüm için çok büyük fırsatlar tanınmasına rağmen hiçbir adım atmayanlar kaybedeceklerdir. Tarih her zaman aynı fırsatları sunmaz. AKP hükümeti bunu yaşayarak görecektir.

KURNAZLIK VE İKİYÜZLÜLÜK

Başbakan Davutoğlu yıllarca AKP hükümetinin yaptığı oyalama ve zaman kazanma politikalarını şimdi Kürt Özgürlük Hareketi'ne mal etmeye çalışıyor. Bu kadar da kurnazlık, ikiyüzlülük olmaz. AKP yıllardır kendisinde olan tüm çirkinlik ve kötülükleri muhaliflerinin üzerine yıkarak kendi gerçeğini gizlemeye çalışmıştır. Şimdi bu yöntemi Kürt Özgürlük Hareketi'ne karşı yürüttükleri savaşta kullanıyorlar. Sayın Davutoğlu’na bir daha hatırlatalım, Kürt gerçeği o kadar net ve yakıcıdır ki, her türlü yalanı dolanı parçalar ve kendi gerçeğini dayatır.

OYALAMANIN SONUNA GELİNDİ

AKP hükümetinin saldırgan politikalarının nedeni, kendi gerçeğinin üstünü örtmek içindir. İki yıla yakındır sürdürdükleri oyalama ve zaman kazanmanın sonuna gelinmiştir. Önder Apo ve Hareketimiz “Ya ciddi adımlar atarsın ya da mevcut çatışmasızlık sürmez, mücadele ile çözümü gerçekleştirme dönemi başlar” demiştir.

AKP'nin çözüm politikası olmadığı için, çözümsüzlük zihniyetinin üstünü örtmek için kendini yere atmıştır.

EL Mİ YAMAN BEY Mİ YAMAN GÖRÜLECEK

AKP şimdi halkta yaşanan bu umut kırıklığının getireceği öfkeden kendisini kurtarmaya çalışıyor. Ama yağma yok, kendini bu sorumluluktan sıyıramayacak ve halk kendisinden hesap soracaktır. İki yıllık süreci çarçur eden AKP hükümeti bunun bedelini ağır ödeyecektir.

Büyük bir özgürlük tutkusu olan Kürt halkı ve büyük bir mücadele örgütü olan Kürt Özgürlük Hareketiyle oynamanın ne olacağı gösterilecektir. Amiyane deyimle el mi yaman, bey mi yaman görülecektir.