BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

KCK'dan HDP'ye 'koalisyon' eleştirisi

KCK Yürütme Konseyi Duran Kalkan, HDP'yi çok sert eleştirerek 'yönetimin pasif olduğunu' ifade etti. Kalkan, 'HDP'nin üzerine düşeni yapmaması' durumunda olacakları ise 'tehdit' gibi bir senaryoyla aktardı.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Duran Kalkan, Özgür Gündem’de Adil Bayram mahlasıyla kaleme aldığı yazısında, seçim sonrası gündeme gelen koalisyon tartışmalarına ilişkin, "HDP yönetiminin seçim sonrasında adeta pasif bir siyaset izlemesi elbette kabul edilemez. Hele hele bir AKP-CHP koalisyonunu işaret etmesi doğru ve kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.

"HDP YÖNETİMİ PASİF" ELEŞTİRİSİ

Duran Kalkan yazısında “Türkiye’nin demokratik bir dönüşüm ve yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu" belirterek 'Bu yeniden yapılanmayı ancak HDP'nin programlayabileceğini ve yürütebileceğini ' fakat "HDP yönetiminin seçim sonrasında pasif bir siyaset izlediğini" söyleyerek HDP'yi çok sert eleştirdi. 

"HDP KAMPANYA SIRASINDAKİ ETKİNLİĞİNİ YETERİNCE SÜRDÜREMEDİ"

'Seçim kampanyası sırasında HDP Türkiye’nin umudu haline gelmişti. HDP’ye oy vermeyenler bile gerçeğin böyle olduğunu ifade ediyordu. Seçimde kazanan tek parti olarak Türkiye’nin geleceğini çizmede toplum HDP’ye çok ciddi bir görev vermişti. Oy oranı ne olursa olsun, seçimde yenilen bir partinin ülke geleceğini belirleyemeyeceği açıktı.' diyen Kalkan,  HDP'nin bu gerçekleri tam okuyamadığını; kampanya sırasındaki etkinliğini yeterince sürdüremediğini ifade etti.

duran-kalkan.20150622155745.jpg

"YENİ SAVAŞ HÜKÜMETLERİ KURULUR"

Duran Kalkan,  demokratik siyasetin en başta demokratik değişimi gerçekleştirecek ve Türkiye’yi demokratik yeniden yapılanmaya götürecek bir asgari demokratikleşme programı sunması ve tüm partileri söz konusu programı uygulamaya çağırması gerektiğini belirterek, 'Peki HDP bunu yapmaz veya yapamazsa ne olur? O zaman yeni savaş hükümetleri kurulur ve ülkemiz yeniden kan gölüne döner. Tabi böyle bir faşist saldırganlığa karşı da halkımız sessiz kalmaz. Ne bilelim, bakarsınız birileri çıkar ve söz konusu faşist saldırganlığa karşı demokratik devrimi dayatır ve de yürütür.' dedi.