BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.478,91
HABER /  GÜNCEL

KCK'da 2 başkana tahliye

Van'da görülen KCK duruşmasının 4'üncü gün oturumunda, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ile Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz tahliye edildi.

Abone ol

M. Tipi Kapalı Cezaevi'nin duruşma salonuna dönüştürülen spor salonunda aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nında bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanıklı KCK duruşmasını 4'üncü gün oturumunda, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ile Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz tahliye edildi.

Saat 09.30'da başlayan duruşma, Savcı Recep Bakırcı'nın sanıkların tutukluluk halinin devamını isteyen mütalasının ardından karar için verilen aranının ardından son oturum, 15.30'da başladı. Yaklaşık 20 dakika süren oturumda, Mahkeme Başkanı Kerem Küçük, Edremit Belediye Başkanı Sayan ve Özalp Belediye Başkanı Durmaz ile ilgili mevcut delillerin değerlendirilmesi ve cezaevinde geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurararak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar verdi. Mahkeme, Van Belediye Başkanı Kaya'nın da aralarında bulunduğu diğer 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan Van eski BDP İl Başkan Yardımcısı Mihriban Şah ve Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan için duruşmalardan vareste tutulmalarına, gizli tanık Ahmet Su'nun dinlenmesi için de ortamın hazırlanıp, gelecek duruşmada dinlenmesine karar verdi. Duruşma 22 Şubat 2013 tarihine ertelendi.

GELECEK DURUŞMADAN ÜMİTLİYİZ

Bu arada, duruşma sonrası Van Baro Başkanı Murat Timur bir açıklama yaptı. Timur, tutuklu sanıkların hepsinin serbest kalmasını beklediklerini, ancak siyasi bir yargılama olduğu için böyle bir kararın çıkmadığını belirterek, "Gelecek olan duruşmadan ümitliyiz. Tüm arkadaşlarımızın tahliye edileceğini düşünüyoruz" dedi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise siyasi talimatlarla arakadşlarını tutuklu olduğunu belirterek, "Adalet olmayan mahkemelerde arkadaşlarımız yargılanıyor. Siyasi talimatlarla şu anda arkadaşlarımız tutukludur. Düzmece bir iddianame hazırlanmış" diye konuştu.

Geniş güvenlik önlemlerini alındığı M. Tipi Kapalı Cezaevi önünde 4 gündür bekleyen BDP'liler ise yapılan iki tahliyenin ardından havanın da kararmasıyla birlikte dağıldı. Sanıklar ise geniş güvenlik önlemleri altında tutuklu bulundukları F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.