BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

KCK: Kürtler elbette isyan edecek!

Diyarbakır Lice'de yaşanan okul gerilimiyle ilgili açıklama yapan KCK, "Kürtler elbette buna isyan edecektir" dedi.

Abone ol

Çözüm sürecinin ardından bölge sakinliğini korurken Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün yine olaylar çıktı. Bir yıl önce yapımına başlanan ve Kürtçe eğitimin verileceği okulun inşaatında, askerler ile köylüler arasında gerginlik yaşandı.

Lice'deki Kürtçe eğitim verecek olan okulla ilgili açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Bir halkın anadilinde eğitim görmesini reddetme, o halkı ölü saymak anlamına geliyor. Bu büyük bir hakaret ve aşağılamadır. Kürtler elbette buna isyan edecektir. AKP’nin merhametine sığınmayacaktır” dedi.


LİCE HALKI KAHRAMANCA DİRENDİ

Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan habere göre, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı AK Parti’nin Kürt halkının haklı ve meşru mücadele ve taleplerine yönelik saldırılarının devam ettiğini öne sürüldü.

Lice'de çıkan olayların hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“En son Lice’de direnen halkımızın kendi imkanlarıyla yaptığı Kürtçe okul binasına zırhlı araçlarla saldırmak istemiştir. Ancak Lice halkının gösterdiği yiğit ve kahramanca direnişi karşısında geri adım atmak zorunda kalmıştır.

KÜRTLER ANADİLDE EĞİTİM ALMADIĞI MÜDDETÇE...

Böylece AKP’nin Kürtler üzerinde asimilasyon yoktur söyleminin büyük bir çarpıtma ve yalan olduğu bir kez daha tescillenmiştir. Asimilasyon ve entegrasyon AKP’nin temel politikasıdır. Hiçbir yalan ve demagoji bu inkarcı ve retçi zihniyetin üstünü örtemez. Kürtler ilk okuldan üniversiteye kadar kendi anadilinde Türklerle eşit koşullarda ve eşit imkanlarla resmen ve filen eğitim görmediği müddetçe, Türk sömürgeciliğinin asimilasyondan vazgeçtiği kesinlikle düşünülemez” dedi.

ANADİLDE EĞİTİM PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ

Bir halkın anadilinde eğitim görmesini reddetmenin, o halkı ölü saymak anlamına geldiği de belirtilen açıklamada, “Kürtler elbette buna isyan edecektir. AKP’nin merhametine sığınmayacaktır. Kürt halkı kendi öz mücadelesiyle halk olmaktan kaynaklı tüm haklarını kullanacaktır. Çünkü anadilde eğitim hakkı asla pazarlık konusu yapılamaz. Kürtlerin kendi demokratik ve özgür statüsünü kazanma ve inşa etmenin önüne artık hiçbir güç geçemeyecektir" ifadelerine yer verildi.

KÜRTLER OLDUĞU HER YERDE ÖZ SAVUNMAYI GELİŞTİRMELİ

Son dönemlerde Kürtlere kaşı faşist saldırıların arttığını da vurgulayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Sömürgeci devlet desteğiyle, sivil faşistlerin Kürt yurtseverlere yönelik saldırıları sonucunda, Antalya’da Mahir Çetin isimli bir Kürt genci daha hunharca katledilmiştir. Halkımız devlet destekli sivil faşist ve her türlü saldırılara daha çok örgütlenerek güçlü ve misliyle karşılık vermelidir. Kürtler kurbanlık koyun değildir. Oldukları her yerde öz savunmalarını geliştirmek durumundadırlar. Örgütlendikçe, direndikçe ve öz savunmalarını geliştirdikçe ancak sömürgeci çete örgütlerin saldırılarını boşa çıkarıp güvenlikli yaşayabileceklerdir” dedi.